Home » Nordmennene kjemper for å beholde OL-anlegget på FIS-kalenderen. «Stor misforståelse»

Nordmennene kjemper for å beholde OL-anlegget på FIS-kalenderen. «Stor misforståelse»

by Erlend Loe

Nyheten om Lillehammers uttak fra den foreløpige FIS-kalenderen rørte de norske verdenscuparrangørene, som annonserte at de ville kjempe til siste slutt for å få bakken tilbake på syklusen og redde formatet til Raw Air-turneringen, som arrangeres klokken fire. spillesteder.

– Jeg forstår at Trondheimsbakken er tilbake på kalenderen fordi den ble modernisert og ikke var med i årets Raw Air på grunn av etterarbeid, men nå er Lillehammers fravær neste sesong en stor misforståelse. Fra begynnelsen ble Raw Air spilt på fire bakker og det er konseptet med denne turneringen – sa den norske representanten Robert Johansson, som bor på Lillehammer.

SE OGSÅ: «Hun ble lam på den ene siden av kroppen.» Dawid Kubacki om konas helsesituasjon

Tjenestemenn fra den byen forstår heller ikke FIS-avgjørelsen og tror den var et resultat av forvirring over for mye snø under Raw Air i mars i år.

– Det var imidlertid en og annen hendelse og skulle ikke påvirke fjerningen av bakken vår fra kalenderen. Det er en for drakonisk straff. Derfor vil vi kjempe for å endre dette vedtaket inntil kalenderen er endelig godkjent 24. mai, sier Per Olav Andersen til NRK TV.

Situasjonen i mars da det ikke var folk til å komprimere snøen i landingsbakken, og forårsaket forsinkelser, ser ifølge NRK ut til å være den viktigste årsaken til FIS-vedtaket.

Hopp-VM-direktør Sandro Pertile bekreftet ikke dette, men sier til NRK at arrangørene av stevnene på Lillehammer ikke nådde verdenscupens nivå. – De må forstå at de ikke gjorde jobben sin, men Lillehammer har fortsatt en sjanse til å komme tilbake. Men vi må være sikre på at konkurransen er på riktig nivå, forklarte han.

Raw Air, Norwegian Four Hills Tournament, har blitt arrangert i Oslo, Lillehammer, Trondheim og Vikersund siden 2017. På grunn av moderniseringen av bakken i Trondheim og skiflyging-VM i Vikersund ble den kun arrangert i Oslo og Lillehammer forrige sesong.

«Nå ser det ut til at neste Raw Air vil bli amputert til en tre bakker-turnering, ikke fire som vi hadde planlagt i mange år,» la Johansson til.

Utenriksdepartementet, PAP

You may also like

Leave a Comment