Home » VM i Stavanger: Andżelika Wójcik sjette, det polske damelaget like bak pallen

VM i Stavanger: Andżelika Wójcik sjette, det polske damelaget like bak pallen

by Gunnar Garfors

Turene til de hvit-røde på premieren av cupserien i Skandinavia var lovende. Wójcik kom nærmest pallen fredag ​​i Stavanger, 0,08 sekunder før hun tok sin andre individuelle verdenscupmedalje på 500 meter. Til slutt tok lederen for det polske sprintlaget – i det nest siste paret med amerikanske Erin Jackson, vinner av den siste verdenscupsyklusen og gullmedaljevinner i Beijing vinter-OL i denne konkurransen – sjetteplassen (38.25). Koreas Kim Min-Sun (37,55) vant med god margin.

– Kortene er delt ut. Jeg sier dette veldig sjelden, men jeg var helt ute av drift for dagen. Formen min, som jeg ville teste i VM, ble overskygget av helseproblemer. Jeg er glad for at jeg kjørte med en så sterk konkurrent, det er en ny sjanse til å lære en lekse – understreker Wójcik.

Piotr Michalski var blant de ti beste i denne herrekonkurransen. Den regjerende europamesteren gjorde en liten teknisk feil da han gikk inn i siste kurve og ble klassifisert som åttende til slutt (35.32). Ellevte ble Damian Żurek (35.48) og trettende – Marek Kania (35.55). Best var japaneren Yuma Murakami (34,70).

Damelaget tok fjerdeplassen. Det hvit-røde laget bestående av Karolina Bosiek, Magdalena Czyszczoń og Olga Kaczmarek med tiden 3:06.31 etterlot seg bare medaljevinnerne fra de siste olympiske leker i Kina – kanadiere (3:01.81), nederlandske (3:01.81). 02.29 ) og japansk (3:02,90).

– Før start følte jeg meg veldig stresset. Vennene mine har mye mer erfaring i laget, og jeg ville ikke skuffe dem, vel vitende om at det ikke ville være lett å erstatte Natalia Czerwonka. Jentene ga meg positiv energi og jeg fikk et fint resultat. Vi holdt et godt tempo gjennom hele løpet og er glade for at vi kunne starte verdenscupsesongen bedre enn i fjor i Tomaszów Mazowiecki (3:06.516) – Kaczmarek var fornøyd.

Den flittigste polakken denne helgen var Bosiek, som startet individuelt i gruppe A over tre distanser. Lørdag ble 22-åringen nummer femtende på 1500 meter (2:01.55). En dag senere ble multitalentet skøyteløper niende på 1000 meter med tiden 1:17,67 (Wójcik ble nummer 11 – 1:18,18, og Natalia Jabrzyk, som debuterte i A-divisjonen – 1:19,90 ble nummer 19.) og senere i finalen i masseløpet ble hun tolvte.

Michalski stilte også i 1000 meter-konkurransen for menn i A-divisjonen. Polens andreplass i denne spesialiteten tok attendeplassen (1:10,81). Som fredag ​​over 1500 meter ble vinneren den 18 år gamle amerikaneren Jordan Stolz (1:08,73).

I Stavanger klarte to hvit-røde å rykke opp til divisjon A til neste verdenscupstevne i Heerenveen (18.-20. november). Andre i divisjon B i kvinnenes 3000 meter var Czyszczoń (4:17.12). Żurek (1:10.11) var også i samme posisjon på 1000 meter for menn.

– Det er en god åpning for meg. I mitt hjerte håpet jeg å være nær pallen fordi jeg liker Stavanger-banen veldig godt. Oppgaven var å komme inn i frontgruppen og jeg klarte det. Nå må vi holde på, sa hun.

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment