Home » Google Cloud-produktinnovasjoner på Next ’22 – eGospodarka.pl

Google Cloud-produktinnovasjoner på Next ’22 – eGospodarka.pl

by Peter Østbye

Google Cloud-produktinnovasjoner ble avduket på Next ’22-konferansen. De dekker fire nøkkelområder: Data Cloud, Open Cloud Infrastructure, Cloud Collaboration og Trusted Cloud.

Les også:

Cloud computing i polsk e-business: viktig service og sikkerhet

Åpne dataskyen

Google Cloud har annonsert betydelige skritt for å levere den mest åpne, skalerbare og effektive dataskyen, som gir kundene muligheten til å konsumere dataene sine fra enhver kilde, på tvers av alle lagrings- og analyseformater, og på tvers av hvilken som helst skyleverandør og plattform de velger:

 • Støtte for ustrukturerte data i BigQuery og store dataformater: BigQuery tilbyr en ny måte å analysere ustrukturerte strømmedata på, noe som i stor grad utvider din evne til å jobbe med alle typer data. Google Cloud legger også til støtte for populære dataformater som Apache Iceberg, Delta Lake og Apache Hudi, og tilbyr en ny BigQuery integrert opplevelse for Apache Spark.
 • Looker Studio og Looker Studio Pro: Google Clouds to populære BI-verktøy, Looker og Google Data Studio, har blitt kombinert under Looker-paraplyen, og Data Studio er nå Looker Studio. Dette lar enhver frittstående analytiker gå utover dashboards og raskt legge inn informasjonen de trenger for å ta datadrevne beslutninger. Google Cloud introduserer også den profesjonelle versjonen av Looker Studio Pro, som tilbyr organisasjoner støtte og avanserte administrasjonsmuligheter.
 • Oversettelsessenter: Organisasjoner kan nå utnytte innholdsoversettelsesverktøy på over 135 språk med Translation Hub, vår nye AI-drevne oversetter som tilbyr storskala, selvbetjent dokumentoversettelse.
 • Vertex AI Vision: Denne nye tjenesten gjør avansert AI for datasyn og bildegjenkjenning mer tilgjengelig for datafagfolk. Det reduserer også utviklingstiden for databehandlingsapplikasjoner fra dager til minutter til en pris på en tidel av prisen på dagens tilbud på markedet.
 • Støtte for alle større åpne dataplattformer: Vi utvider integrasjonen med mange av de mest populære bedriftsdataadministrasjonsplattformene, inkludert Collibra, Elastic, MongoDB, Palantir Foundry og ServiceNow. Dette vil bidra til å fjerne barrierer mellom data, gi kundene flere valgmuligheter og forhindre at registre blir skjult.

Bilde pixabay.com

Hva er nytt hos Google Cloud?

Produktinnovasjoner dekker fire nøkkelområder: Data Cloud, Open Cloud Infrastructure, Cloud Collaboration og Trusted Cloud.

Skalerbar, sikker, åpen infrastruktur

For å hjelpe IT-team med å transformere, har Google Cloud annonsert en serie med infrastrukturoppdateringer og migreringsverktøy som forenkler skyoperasjoner, uavhengig av hvor kundene er i distribusjonen:

 • Øke den globale rekkevidden til infrastruktur: For å kunne svare optimalt på kundenes behov, vil Google Cloud fortsette å vokse og utvide sitt globale nettverk. På Next 22 annonserte Google Cloud plasseringen av fem nye regioner: Østerrike, Hellas, Norge, Sør-Afrika og Sverige. Totalt vil nettverket bestå av 48 regioner som betjener kunder i mer enn 200 land og territorier.
 • Arbeidsbelastningsoptimalisert infrastruktur: Google Cloud introduserer nye maskiner i C3-serien med 4. generasjons Intel Xeon Scalable-prosessorer og en tilpasset Intel Infrastructure Processing Unit (IPU) designet spesielt for Google. Fremkomsten av C3-maskinene gir en betydelig økning i dataintensiv ytelse. Google Cloud tilbyr også en AI-optimalisert infrastruktur med generell tilgjengelighet av TPU v4 for å utføre store læringsorienterte databehandlingsoppgaver opptil 80 % raskere og 50 % billigere.
 • Dual Run and Migration Center: For å hjelpe kunder med å flytte til skyen, vil Dual Run bidra til å eliminere de vanligste veisperringene ved migrering av data fra 20+ år gamle PC-er til skyen, og det nye migrasjonssenteret samler vurderings-, planleggings-, migrerings- og moderniseringsverktøy på ett sted for å hjelpe organisasjoner går raskere over til skyløsninger.
 • Sterkere forpliktelse til åpen kildekode AI: Google Cloud introduserer OpenXLA-prosjektet, et åpen kildekode ML-økosystem utviklet av Google, AMD, Arm, Intel, Meta og NVIDIA. Det legger grunnlaget for raskere forskning og mer effektiv produksjon ved å isolere verktøyene og ressursene som begrenser innovasjonstakten.

Integrert samarbeidshub

Når bedrifter går over til hybridarbeid, står de overfor to store utfordringer: For det første må de overvinne begrensningene som hindrer samarbeid mellom ansatte på kontoret og eksternt; og for det andre, hvordan beskytte mennesker og data uavhengig av plassering eller enhet. For å hjelpe kundene med å takle de unike utfordringene ved hybrid arbeid, har Google annonsert følgende endringer:

 • Hybrid samarbeid: Smart Canvas blir enda rikere med tilpassede byggeklosser i Google Docs, som lar bedrifter lage sine egne maler som alle brukere enkelt kan få tilgang til. For å skape et åpent økosystem og enkelt utvide det, har Google Cloud også åpnet Smart Canvas-funksjonen for tredjepartsapper. Nye smarte brikker for AODocs, Atlassian, Asana, Figma, Miro, Tableau og ZenDesk vil være tilgjengelig neste år, slik at brukere kan se og bruke tredjepartsdata uten å måtte bytte fane.
 • Samarbeidsbeskyttelse: For å hjelpe organisasjoner med å beskytte data og samarbeide sikkert, utvider Google Cloud måtene å beskytte brukere og data på i enda flere apper som ansatte bruker hver dag. Dette inkluderer introduksjon av nye regler for forebygging av datatap (DLP) i Google Chat og utvidelse av kryptering på klientsiden til Gmail og Kalender.
 • Utvidelse av arbeidsområdefunksjoner: Google Workspace kunngjør nye API-er for Meet og Chat, som gir utviklere tilgang til standardfunksjonalitet som å opprette og starte møter eller starte meldinger direkte fra en tredjepartsapp. Asana, Lumapps og ZenDesk vil være de første Google Cloud-partnerne som bruker dem i applikasjonene sine. Utviklere kan også bygge inn appen sin direkte i Meet ved å bruke den nye Meet Plugin SDK.
 • Den neste grensen for eksternt samarbeid og tilkobling: Etter å ha annonsert Project Starline i fjor, har Google Cloud annonsert neste fase av testing med bedriftspartnere som Salesforce, T-Mobile og andre. I år vil det bli implementert i utvalgte partnerkontorer for daglig testing.

Avanserte sikkerhetsverktøy

Google Cloud skaper det mest åpne og utvidbare, pålitelige skytilbudet for å hjelpe globale bedrifter med å takle sine mest presserende sikkerhetsutfordringer – fra hybridarbeid til endepunktsikkerhet til dataarkivering. De inkluderer:

 • Chronicle Security Operations: Google Cloud introduserer en moderne, skyintegrert programvarepakke som setter nettsikkerhetsteam i stand til å oppdage, undersøke og svare på trusler med hastigheten, skalaen og intelligensen til Google.
 • Konfidensielt område: En annen løsning i den banebrytende Confidential Computing-porteføljen, Confidential Space. Organisasjoner kan utføre oppgaver som samarbeidende dataanalyse og maskinlæring (ML) modellopplæring med tillit til at dataene deres forblir beskyttet.
 • Google Cloud Ready – Sovereign Cloud: Dette nye programmet øker digital suverenitet på europeiske vilkår for å møte den økende etterspørselen etter skyløsninger med det høyeste nivået av kontroll, åpenhet og suverenitet.
 • Nye og utvidede Google Cloud-partnerskap med ledere innen cybersikkerhetsøkosystemet: Google Cloud kunngjør en betydelig utvidelse av sitt pålitelige skyøkosystem, med nye integrasjoner og prosjekter med mer enn 20 partnere som fokuserer på å muliggjøre større kontroll over datasuverenitet, støtte null-tillit-modeller, samle identitetsadministrasjon og forbedre endepunktsikkerhet for globale bedrifter.

Skalering av den reneste skyen i bransjen

En sentral del av digital transformasjon er å skape en mer bærekraftig fremtid, og Google er forpliktet til å støtte kunder med produkter og tjenester som minimerer deres miljøpåvirkning. Google Cloud tilbyr den reneste skyen i bransjen, og Google Cloud-kunder forbedrer umiddelbart sin bærekraftytelse.

For å hjelpe bedrifter med å nå sine bærekraftsmål og møte kravene til klimaendringer:

 • Google Cloud Carbon Footprint er nå generelt tilgjengelig og leveres gratis til alle brukere som bruker Cloud Console.

 • Øko-ruting vil snart være tilgjengelig på Google Maps Developer Platform for å hjelpe kjøre- og leveringsselskaper med å bygge inn miljøvennlige ruter i sjåførappene sine.

For å utvide denne innsatsen utvider Google også nettverket av partnere på tvers av alle bransjer som oppfyller Google Cloud Ready – Sustainability-kriteriene. Mer enn 20 partnere har allerede oppnådd denne tittelen.

You may also like

Leave a Comment