Home » Wall Street-børsene brøt gjennom en serie på tre dager med vekst

Wall Street-børsene brøt gjennom en serie på tre dager med vekst

by Thure Lindhardt

Torsdagens Wall Street-økt endte i nedgang, med flere store indekser som brøt en serie på tre påfølgende dager med vekst. Investorer er bekymret for den videre spredningen av Omikron-varianten av koronaviruset, men deres fokus er også på den økonomiske situasjonen i USA.

  • Dow Jones Industrial forble uendret på slutten og stod på 35 754,69 poeng.
  • S&P 500 tapte 0,72 prosent ved slutten av dagen. og var 4.667,45 poeng.
  • Nasdaq Composite tapte 1,71 prosent. og avsluttet økten på 15 517,37 poeng.

Imidlertid er store indekser fortsatt på vei til å avslutte uken i positivt territorium, og det kan være den beste uken siden 12. mars 2021 for Dow Jones. S&P 500 er rundt 1 prosent. fra det historiske toppmøtet.

Det amerikanske handelsdepartementet la ut data om inflasjonen i USA fredag. Ifølge Dow Jones estimater forventer økonomer at rapporten viser at prisene steg 0,7 % i november. mdm og 6,8 prosent. åå.

Ed Moya, senior markedsanalytiker i Oanda, sa at markedet var på vent i forkant av fredagens inflasjonsrapport, som «kan føre til renteøkninger fra Fed».

«Mens økonomisk vekst og arbeidsmarkeder har gitt grunn til optimisme, har også inflasjonen økt og er på det høyeste nivået på 30 år. Med introduksjonen av Omikron-varianten lurer investorene nå på hvordan fremtidens pengepolitikk vil se ut. Pandemien er allerede betydelig stor. UBS-rapporten skrev at det var økt usikkerhet rundt de økonomiske utsiktene.

Turismeaksjer falt under torsdagens økt. Etter ca 1,5 prosent. Carnival og Norway Cruise Line falt, United Airlines falt 1,7 %, Expedia og Booking Holdings falt henholdsvis 1,5 % og 1,7 %.

American Airlines-aksjen tapte 0,4 prosent. etter at flyselskapet annonserte at det ville redusere antall flyvninger på grunn av lang ventetid på at nye Boeing Dreamliner-fly skal leveres. Boeing-aksjen tapte 1,6 prosent.

Rent The Runways aksjer falt 12 prosent. etter at antallet abonnenter steg høyere enn forventet i det siste kvartalet og lavere enn før pandemien.

Elbilprodusenten Lucid har falt med 10 prosent. etter kunngjøringen av et seniorkonvertible obligasjonstilbud på 1,75 milliarder dollar.

CVS Health vokste 4 prosent. Selskapet har hevet resultatprognosen for 2021.

Den relative luftfuktigheten økte med 11 prosent. Resultat per aksje for tredje kvartal var $7,03 mot en forventet $6,63.

Amerikanske grossisters varelagre steg 2,3 prosent i oktober. fra måned til måned – kunngjorde handelsdepartementet i siste lesing. I utgangspunktet ble det anslått en økning på 2,2 prosent. En måned tidligere økte varelagrene med 1,4 prosent.

Den nye varianten av Omicron-koronaviruset ser ut til å ha en høyere grad av reinfeksjon, men forårsaker mindre alvorlige symptomer enn Delta, sa Verdens helseorganisasjon (WHO) onsdag.

«Pfizer vil innen slutten av året ha data om hvor effektive vaksinene deres er mot den nye varianten av koronaviruset,» sa Albert Bourla administrerende direktør, og la til at en tredje boosterdose «vil gjøre jobben sin» for å gjenopprette et høyt beskyttelsesnivå. en vaksinert person. Pfizer vokser 1,5 prosent.

Kontorer til leie. Se tilbud på PropertyStock.pl

You may also like

Leave a Comment