Home » World Cup i sprangridning – Żyła tredje i Lahti, Krafts seier (omtale …

World Cup i sprangridning – Żyła tredje i Lahti, Krafts seier (omtale …

by Catherine Monroe

For første gang denne sesongen sto Piotr Żyła på pallen i verdenscuppen i hopp. Fredag ​​ble han nummer tre i Lahti, Finland. Vinneren ble østerrikeren Stefan Kraft, nummer to ble nordmannen Halvor Egner Granerud.

Dawid Kubacki ble nummer 13 mens Kamil Stoch ble nummer 24.

De kvalifiserte seg ikke til den andre serien: 32. Kacper Juroszek, 51. Stefan Hula og 59. Paweł Wąsek. Flere konkurrenter konkurrerte da kvalifiseringen ble avlyst på grunn av snøstorm.

Det er 18. plass i karrieren, men Żyłys første pallplass denne sesongen i verdenscuppen. Den 35 år gamle friidrettsutøveren fra Cieszyn har vunnet to løp – i Oslo (2013) og Bad Mitterndorf (2020).

Żyła har gode minner fra Lahti. Ved verdensmesterskapet i 2017 vant han laggullmedaljen og den individuelle bronsemedaljen. Fredag ​​klarte han å bryte den svake fasen i den samme store bakken og glemme de mislykkede OL i Beijing.

Etter første runde ble han nummer seks, sammen med verdenscuplederen, tyskeren Karl Geiger, etter et hopp på 120,5 m. I den andre landet han ni meter lenger og tok ledelsen mens han ventet på de andre konkurrentene. Det var nok til tredjeplass, selv om polakken var bare 0,2 poeng bak andre. Markus Eisenbichler, fjerde i konkurransen, tapte 0,3 poeng til Żła.

«En positiv dag, det var et godt hopp» – sa Żyła med et smil i et kort intervju for Eurosport.

På spørsmål om han forventet at det andre hoppet ville sette ham på pallen, svarte han: «Nei. Jeg var fornøyd med selve hoppet. Jeg hadde et stort tap og trodde jeg ikke hadde noen sjanse til å komme på pallen. Jeg kan gjøre jobben min».

Żyła er den andre polske hopperen som står på pallen i verdenscuppen denne sesongen. I desember var Stoch den tredje i Klingenthal.

Dawid Kubacki, OL-bronsevinner fra Beijing, gjorde det bra også i den andre serien. Han vant 124,5 m, rykket opp fra 25. til 13. plass og oppnådde sin beste prestasjon i den nåværende utgaven av verdenscuppen.

Kraft ble vinneren med hele konkurransens lengste hopp på andre forsøk – 131 m. Han ble nummer 23 i verdenscuppen.

Geiger fortsetter å lede den samlede rangeringen, og utvider ledelsen over siste OL-gull- og sølvmedaljevinner Ryoyu Kobayashi til 12 poeng. I fredagens konkurranse ble Tyskland nummer fem og Japan på sjuende.

Konkurransen, arrangert i stedet for den avlyste Sapporo-konkurransen, var den første av tre i Lahti. Lørdag er det lagkonkurranse, søndag går den andre individuelle konkurransen.