Home » Yachten som tilhører Putins støttespillere står fast i Norge. «Du kan ro hjem»

Yachten som tilhører Putins støttespillere står fast i Norge. «Du kan ro hjem»

by Gabriel Scott

En annen superyacht i Putins innland sliter. Ifølge britiske Independent sitter en enhet kalt Ragnar fast i Norge. På grunn av russisk aggresjon mot Ukraina, nektet nordmennene å fylle bensin på yachten til den Vladimir Putin-allierte oligarken og den tidligere KGB-agenten Vladimir Strzalkowski.

Ikke bare sanksjoner. Slik kan du gjøre livet vanskelig for oligarkene

Den står derfor ikke på sanksjonslisten Norske myndigheter konfiskerte ikke yachten, til tross for oppfordringer fra enkelte politikere.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Har Polens handel med Russland stoppet helt opp? «Bedrifter har endret kanal for å nå»

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt sier til NRK at regjeringen ikke kan ta kontroll over yachten uten et EU-direktiv. Det sa politikeren «Det er ingen faste kanaler for tredjeland som Norge til å sende inn egne forslag til listen.» EU-sanksjoner, skriver The Independent.

Mannskapet på Putins ledsageres yacht sies å være utelukkende vestlig. «Vi er et 16-sterkt mannskap fra Vesten. Vi har ingenting med eieren å gjøre, sier Ragnar-kaptein Rob Lancaster til NRK. Yachten har ligget i Narvik havn i flere uker.

«Du kan ro hjem eller bruke seilet»

De lokale beboerne likte ikke at yachten ligger i norsk havn. Narvik havnevesen utstyrte yachten med ekstra gjerder og overvåking etter at det ble tatt opp sikkerhetshensyn.

Nordmennene vil ikke hjelpe mannskapet. Sven Holmlund, en lokal oljeleverandør, sa:

«Hvorfor skal vi hjelpe dem? De kan ro hjem eller bruke seil.»

Uttalelsen hans ble sitert av norske medier – opplyser portalen superyachtnews.

You may also like

Leave a Comment