Home » Zbigniew Stonoga fikk ikke asyl i Norge. «Det er messer mellom Norge og Zbigniew Ziobro» | politikk

Zbigniew Stonoga fikk ikke asyl i Norge. «Det er messer mellom Norge og Zbigniew Ziobro» | politikk

by Thure Lindhardt

1. desember 2020 avsa Lublin tingrett en avgjørelse om den europeiske arrestordren mot Zbigniew Stonoga. Lublin søkte om det Statsadvokatembetet Regional, som tidligere hadde utstedt en arrestordre mot ham. Etterforskerne anklager blant annet forretningsmannen for å ha gitt over 900 000 PLN og hvitvasking av penger i veldedighetsaktiviteter i 2015-2017. Zbigniew Stonoga, som mener han blir forfulgt av polske myndigheter, reiste til Norge, hvor han søkte om asyl. Den 14. desember kunngjorde han at de lokale immigrasjonsmyndighetene (UDI) hadde tatt et negativt vedtak i denne saken.

Den europeiske arrestordren mot Zbigniew Stonoga. «Jeg savner deg også»

Zbigniew Stonoga fikk ikke asyl i Norge. Han kan søke hjelp i Polen

Forretningsmann delt på facebook innholdet i det mottatte dokumentet. Utlendingskontoret opplyser at det ikke er grunn til å gi asyl til Zbigniew Stonoga. at han søker tilflukt fordi han blir tiltalt for å komme med falske anklager, ikke kan forsørge familien sin i Polen og i tilfelle fengsel ikke vil ha tilgang til medisinsk behandling. Tusenbein påpekte også at de ansvarlige for skjebnen hans er PiS-president Jarosław Kaczyński, justisminister Zbigniew Ziobro og administrasjons- og innenriksminister Mariusz Kamiński.

Utlendingskontoret opplyste at Stonogi-saken ikke oppfylte kravene i flyktningkonvensjonen og at han eventuelt kunne søke hjelp fra institusjoner i Polen. UDI understreket også at det polske rettsvesenet jobber «på et akseptabelt nivå» og at Stonoga kan regne med en rettferdig rettergang.

Mateusz MorawieckiSowiński: Statsministeren kan ikke inneha et verv hvis Ziobro kritiserer ham direkte

Zbigniew Stonoga: Nordmennene vil ha sitt statsborgerskap og foreslår å overlate meg til polsk side

Ifølge brevet Zbigniew Stonoga mottok kan han ikke regne med rett til å bli i Norge og må forlate landet. 16. desember meldte gründeren at han da denne informasjonen ble offentliggjort hadde fått oppholdstillatelse gyldig til mai 2021, men fikk kort tid etter beskjed om at tillatelsen kunne tilbakekalles.

«Nylig – og klokken er 01:24, mottok jeg den BEKREFTTE informasjonen om at det er en pågående messe mellom Norge og Zbigniew Ziobro (personlig) om tilbaketrekkingen av asylet gitt av Polen til Silje Garmo og hennes 2 åring datteren Eris som bringer meg tilbake til den polske siden. […] Tiltakene for å hindre meg i å få asyl ble sluttet seg til store sirkler av det polske samfunnet i PiS, inkludert alle portaler, «- skrev Stonoga på Facebook [pisownia oryginalna].

You may also like

Leave a Comment