Home » Zelensky gikk ikke lenger: om frustrasjonen til ukrainske diplomater, militærkritikere og vendepunktet

Zelensky gikk ikke lenger: om frustrasjonen til ukrainske diplomater, militærkritikere og vendepunktet

by Gabriel Scott

«I dag har jeg få ord, lite tid og mye følelser og enda flere oppgaver. Et slikt øyeblikk. Vendepunktet er når bare det viktigste kan og bør diskuteres.

Ja, forhandlingsprosessen pågår. Men dette er bare ord. Det er ingen spesifikasjon ennå.

Det er andre ord om den påståtte tilbaketrekningen av russiske tropper fra Kiev og Chernihiv. Om den påståtte nedgangen i aktiviteten til inntrengerne i disse områdene. Vi vet at dette ikke er en retrett, men at vi kjørte dem ut. Dette er resultatet av arbeidet til våre forsvarere. Men vi ser også for tiden hvordan russiske tropper samles for nye angrep i Donbass. Og vi forbereder oss på det.

Vi tror ikke på noe – ingen pene ord. Det er en reell situasjon på slagmarken. Og nå – dette er det viktigste. Vi vil ikke gi bort noe. Og vi vil kjempe for hver tomme av landet vårt, for hver og en av vårt folk.

I den situasjonen vår stat er i nå, bør det ikke være en slik debatt som samfunnet og våre politikere er vant til i fredstid.

Hvis noen prøver å vise at de kan lære våre væpnede styrker hvordan de skal kjempe, hvordan de skal håndtere en fiende, er den beste måten å gjøre det på å gå rett til slagmarken. Ikke fra en lenestol hjemme eller fra stedet du dro for å være trygg. Og i ekte kampkamper. Hvis du ikke er klar for det, bør du ikke begynne å trene forsvarerne våre, sa Zelensky.

Den ukrainske lederen la ikke skjul på at onsdagen var en veldig, veldig aktiv diplomatisk dag for ham.

«Det er tre kjente prioriteringer: våpen til Ukraina, nye sanksjoner mot Russland og økonomisk støtte til landet vårt,» sa han.

Zelenskyy sa at han hadde en veldig lang samtale med USAs president Joe Biden.

«Selvfølgelig takket jeg USA for en ny humanitær hjelpepakke på 1 milliard dollar og ytterligere 500 millioner dollar i direkte budsjettstøtte. Og jeg påpekte at nå er vendepunktet.

Jeg fortalte president Biden hva som trengs for Ukraina. Og jeg har vært veldig ærlig med ham. USAs støtte er viktig for oss. Og nå er det spesielt viktig å støtte Ukrainas skulder for å vise den demokratiske verdens fulle kraft.

Og hvis vi ønsker å kjempe sammen for frihet, så spør vi våre partnere… Og hvis vi virkelig kjemper sammen for frihet og beskyttelse av demokratier, så har vi rett til å be om hjelp i dette kritiske øyeblikket. Tanker, fly, artillerisystemer … Frihet må ikke være dårligere bevæpnet enn tyranni,» sa V. Zelenskis.

Han noterte også at han talte til Stortinget og det norske folk onsdag. Dette er en av statene som har støttet Ukraina fra starten, så den har bedt om mer hjelp – ikke bare våpen, men sanksjoner mot Russland.

Zelenskyi sa at han også snakket med den egyptiske presidenten og prinsen av De forente arabiske emirater.

«Jeg gjør, vil og vil gjøre mitt beste for å la folket vårt forsvare seg inntil rettferdigheten er gjenopprettet. I landet Ukraina og Svartehavsregionen. Det er vår hovedinteresse. Dette er vår erfaring. Vi kjemper nå for det ukrainske folkets overlevelse. I denne krigen, uten overdrivelse, i hjemlandskrigen mot Russland, understreket den ukrainske lederen.Volodymyras Zelenskis

© stoppramme

Zelenskyy sa at han også tok viktige avgjørelser fordi det er mennesker som bryr seg om Ukrainas fremtid og kjemper for den, men det er også de som «kaster bort tid og bare jobber for å bli sittende».

«I dag signerte jeg det første dekretet som tilbakekaller en slik person. Det er slik Ukrainas ambassadør er. Fra Marokko. Ambassadøren fra Sacartwell blir også sendt tilbake. Med all respekt: ​​hvis det ikke er våpen, ingen sanksjoner, ingen restriksjoner på det er russiske butikker – vær så snill, finn en annen jobb,» sa han.

Den ukrainske lederen understreket at han forventer konkrete resultater fra Ukrainas representanter i Latin-Amerika, Midtøsten, Sørøst-Asia og Afrika.

«Jeg forventer de samme resultatene fra krigsattachéen i de kommende dagene. Den diplomatiske fronten er en av hovedfrontene. Og alle der bør jobbe så effektivt som mulig for å vinne og hjelpe militæret. Som alle forsvarere på slagmarken, alle på den diplomatiske fronten,» sa han.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsider, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og der samtykke er innhentet, må DELFI krediteres som kilden.

You may also like

Leave a Comment