Home » 629. dag for russisk aggresjon mot Ukraina

629. dag for russisk aggresjon mot Ukraina

by Catherine Monroe

Minister for digital transformasjon i Ukraina Mykhailo Fedorov: I uken 6.-13. november angrep ukrainske soldater 220 enheter med russisk utstyr som en del av Drone Army-prosjektet.


De Telegraaf: USA kjøper 60 geparder fra Jordan for 118 millioner dollar til de ukrainske væpnede styrkene og vil levere dem etter restaureringen. Men dette er en gammel kontrakt signert av Pentagon 31. mai.

I henhold til denne kontrakten vil USA kjøpe nederlandske geparder fra Jordan og levere dem etter restaurering – 30 skal etter planen leveres innen utgangen av 2023 og ytterligere 30 innen midten av 2024.

Det er sannsynlig at noen av disse «gepardene» allerede er i tjeneste med de ukrainske væpnede styrkene.


Militær beundring av Dnepropetrovsk-regionen: Russiske tropper traff Nikopol i Dnipropetrovsk-regionen med tre kamikaze-droner. En person ble drept. En 72 år gammel mann ble skadet. Han er på sykehus i rimelig tilstand.


Tyskland gitt Ukraina en ny hjelpepakke. Det er blant annet 10 Leopard 1A5 stridsvogner, Bandvagn 206 kjøretøy, Winsent 1 minerydningstanker og VECTOR rekognoseringsdroner


RBC.UA: «Vendepunktet i krigen nærmer seg. «Neste år vil være avgjørende,» sa Andriy Yermak, leder av kontoret til Ukrainas president, som for tiden er på forretningsreise til USA. Han bemerket at de ukrainske væpnede styrkenes motoffensiv «utvikler seg», og oppfordret også USA til ytterligere å skjerpe sanksjonene mot Russland og øke militærhjelpen til Ukraina for å styrke landets luftforsvar før vinteren.


Rapport fra Kiev: :

Rapport fra Kiev fra 14. november 2023: Russiske tropper angrep Ukraina om natten med droner og to kryssermissiler


Luftforsvaret til de væpnede styrkene i Ukraina: Russiske tropper angrep Ukraina over natten med droner og to missiler. Luftforsvaret kunngjorde at syv av de ni Shahedovene var skutt ned. Det er foreløpig ingen meldinger om skader eller personskader.


Den russiske føderasjonens forsvarsdepartement: I Russland skal fire droner ha blitt skutt ned om natten over oblastene Moskva, Tambov, Bryansk og Orlov. Blant annet ble det rapportert om eksplosjoner i lokalene til «Machine Building Design Bureau» i Kolomna nær Moskva i morges.


EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell: Den europeiske union kan ikke levere én million artillerigranater til Ukraina innen utgangen av 2023 som tidligere planlagt. Ifølge Borrell har EU implementert første del av forsyningsplanen – den har overført rundt 300.000. Granater. Samtidig vil EU etter hans mening ikke gi opp målet om én million missiler og fortsette å overføre dem.


Ukrainas forsvarsdepartement opplyser at opplysningene om mulig oppsigelse av tre befal er feil.

«Alle jobber normalt, beslutninger diskuteres i samråd med generalstaben. «Informasjonen publisert av flere medier samsvarer ikke med virkeligheten.» – leser vi i kunngjøringen.


ukrainsk sannhet: Forsvarsdepartementet i Ukraina vurderer muligheten for å avskjedige tre sjefer for Ukrainas væpnede styrker.

I følge ukrainske Pravda blir det fremsatt en forespørsel om å avskjedige sjefen for de medisinske styrkene til de væpnede styrkene i Ukraina, Tetyana Ostashchenko, sjefen for den operative-strategiske gruppen av tropper «Tavria», Oleksandr Tarnavsky, og sjefen for United Armed Forces of the Armed Forces of Ukraine, Serhiy Nayev.

Ambulansepersonell og frivillige involvert i medisinsk hjelp til forsvarsstyrkene skal ha insistert på at Ostashenko skal løslates. Samtidig er årsakene til den påståtte oppsigelsen av Tarnawski og Najev ukjent. Ifølge ukrainske Pravda kan Nayev bli en av hovedpersonene i saken om forsvaret av Kherson Oblast i 2022.


Hromadske: Innen utgangen av året vil Tyskland levere ytterligere to IRIS-T luftvernsystemer til Ukraina. Dette ble annonsert av den tyske ambassadøren i Ukraina, Martin Jäger.


Redaktør for Radio Swoboda, Rikard Jozwiak: Ungarn fortsetter å blokkere bevilgningen av den åttende transjen på 500 millioner euro fra det europeiske fredsfondet, som EU-landene får kompensasjon fra for våpenleveransene de overførte til Ukraina.

https://x.com/RikardJozwiak/status/1724059925603610760?s=20


Påtalemyndighetens kontor i Ukraina: Han ble anklaget for å korrigere et rakettangrep på Kharkivs regionale administrasjonsbygning og ble dømt til livsvarig fengsel med inndragning av eiendom. Påtalemyndigheten fant også at mannen jobbet med russiske hemmelige tjenester fra februar til april 2022.

1. mars 2022 angrep den russiske hæren sentrum av Kharkov med et kryssermissil og drepte over 30 mennesker. Administrasjonsbygningen ble nesten fullstendig ødelagt.


Astra: Et ubemannet luftfartøy skadet bygningene til et selskap som produserer Kindzhal-missiler nær Moskva. Ifølge myndigheten styrtet en drone i selskapets område natt til 11. november og eksploderte.


Økonomen: Amerikanske tjenestemenn anslår at minst 70 000 mennesker døde i krigen. Ukrainske soldater og opptil 120 000 ble såret.


Senter for nasjonal motstand i Ukraina: Det var ingen «omgruppering av tropper» av russere på venstre bredd av Kherson Oblast – sentrum for nasjonal motstand.

Ifølge senteret startet russiske propagandister en operasjon for å avlede oppmerksomheten til de ukrainske forsvarsstyrkene og kunngjorde «tilbaketrekking av troppene deres» fra de midlertidig okkuperte områdene i Kherson Oblast.

«Ifølge lokal informasjon er det for øyeblikket ikke rapportert om noen betydelige bevegelser av fiendtlige tropper. Derfor kan det konkluderes med at en informasjonsaksjon mot Ukraina for tiden er i gang.» – leser vi i kunngjøringen.


Norges regjering: Norge gir Ukraina ytterligere 84 millioner euro til humanitær hjelp. Pengene skal gå til spesialiserte norske organisasjoner som gir midler til å støtte mennesker som har mistet hjemmet, utdanning, medisinsk behandling, psykologisk støtte og beskyttelse av sivile. Norge skal blant annet hjelpe til med minerydding.


tysk bølge: Trening av ukrainske piloter på F-16 jagerfly begynner i Romania. Det europeiske treningssenteret ved Fetești flybase ble åpnet i dag av den rumenske forsvarsministeren Angel Tilvar og hans nederlandske kollega Kajsa Ollongren.

Det er anslått at pilotopplæring ved senteret, 150 kilometer øst for Bucuresti, vil ta seks måneder. Lockheed, produsent av F-16, stilte med instruktører og teknisk personell til øvelsene.


Bilde russisk: De russiske statlige nyhetsbyråene TASS og RIA Novosti rapporterte at det russiske forsvarsdepartementet bestemte seg for å flytte tropper «til mer gunstige posisjoner øst for Dnepr» i Kherson Oblast. TASS «kansellerte» senere meldingen fordi den angivelig ble publisert ved en feiltakelse. Tanken var å flytte «Dnepr»-gruppen for å frigjøre deler av offensivstyrkene i andre retninger.

For et år siden beskrev det russiske forsvarsdepartementet tilbaketrekningen av den russiske hæren fra Kherson som en «omgruppering».


Rapport fra Kiev fra 13. november 2023: :

Rapport fra Kiev, 13. november 2023: En gave fra hjertet til en Radio Wnet-lytter – en bil for soldater som kjemper mot Bakhmus


Tidligere informasjon fra Ukraina finner du her

You may also like

Leave a Comment