Home » A. Anušauskas hevder at Litauen har nok tropper til å ivareta sikkerheten

A. Anušauskas hevder at Litauen har nok tropper til å ivareta sikkerheten

by Gabriel Scott

Forsvarsminister Arvydas Anušauskas hevder at til tross for den spente militære situasjonen i regionen, er Litauens kapasiteter tilstrekkelige til å sikre landets sikkerhet. Statsråden viste til at ved vurdering av militære trusler må også situasjonen ved landets grenser tas i betraktning.

«Selvfølgelig brukte Russland alle sine ferdigheter mot Ukraina. Enten de kommer fra Kaliningrad-siden eller er stasjonert i Hviterussland. Russiske styrker i Hviterussland er alle rettet mot Ukraina. Det er utvilsomt der hovedaksjonen finner sted, sa A. Anušauskas på en regjeringspressekonferanse lørdag.

Ifølge ministeren har antallet allierte NATO-tropper i landet, unntatt de litauiske styrkene, økt til 3000 og dette tallet vil fortsette å øke i fremtiden.

«Jeg kan forsikre alle om at i den nåværende situasjonen er det virkelig nok av disse kreftene,» understreket A. Anušauskas.

Jeg kan forsikre alle om at det virkelig er nok av disse kreftene i dagens situasjon.

ELTA minner om at regjeringen fredag ​​godkjente et prosjekt for å gi 40,43 millioner. å organisere mottak av NATO-allierte i Litauen.

Ytterligere penger fra lånte midler vil bli bevilget til NATO-allierte for å stasjonere ytterligere styrker i Litauen.

En annen 60-mannsterk norsk mekanisert infanterienhet med ekstra støtteelementer ankom Litauen søndag for å forsterke NATOs frontlinjestyrkers kampgruppe i Rukla.

Statsminister Ingrida Šimonytė sa lørdag at ytterligere en kvart milliard euro kan stilles til rådighet for å finansiere nasjonalt forsvar i år.


You may also like

Leave a Comment