Home » Å velge en Apple Watch blir enda vanskeligere. 3 nye modeller i år

Å velge en Apple Watch blir enda vanskeligere. 3 nye modeller i år

by Peter Østbye

Bloombergs Mark Gurman avslørte noen detaljer om det kommende utvalget av klokker fra den Cupertino-baserte giganten. Apple Watch Series 8 skjuler færre og færre hemmeligheter for oss.

Bloomberg-journalisten har nok en gang bestemt seg for å avsløre noen detaljer, denne gangen om Apple Watch Series 8. Mannen mener 2022 vil bli det beste året for Apple Watch siden den første utgivelsen – og en grunn er at Gurman ingen forventet og oppover til tre klokkemodeller.

Tre Apple Watch-modeller i 2022?

Gurman sa i et intervju med Power On at vi kan forvente opptil tre smartklokkemodeller fra Apple i år. Jeg snakker om standard Apple Watch Series 8, den nye Apple Watch SE, og en spesialutgave som skal fokusere på ekstremsport. Selv om Gurman ikke røper noen ytterligere detaljer om det siste punktet, må man innrømme at det i det minste høres spennende ut.

Glukosemålerfunksjon ikke i år

Bloomberg-journalisten bekreftet at årets klokkemodeller ikke vil få mange nye helsesensorer – inkludert en av de mest etterlengtede, nemlig den som er ansvarlig for å måle blodsukkernivået. For tiden er diabetikere tvunget til invasivt å måle sukker ved å stikke fingeren og utsette blodprøven for en spesiell teststrimmel i glukometeret. Det finnes også løsninger med en sensor som lar deg hele tiden måle glukosenivåer, men det er fortsatt en invasiv form – i stedet for å punktere deg selv flere ganger om dagen, er nålen i kroppen hele tiden. Jeg har beskrevet problemet mer detaljert i avsnittet som du finner under denne lenken.

Apple, som andre teknologigiganter, jobber kontinuerlig med sensorer som kan måle sukker gjennom infrarød stråling. Dette vil løse mange problemer – det vil eliminere behovet for kontakt med nålen og vil redusere kostnadene i form av teststrimler (forutsatt, selvfølgelig, at målingene er nøyaktige). Den eneste tilgjengelige blodsukkermåleren som tilbyr en ikke-invasiv måte å måle glukose på, er enheten fra det polske selskapet GlucoActive. Imidlertid må vi fortsatt vente minst ett år på dette nivået av komfort i klokker.

Kroppstemperatur og forbedring av eksisterende sensorer

Gurman hevder at den eneste nye funksjonen i årets Apple Watch-modell er muligheten til å måle kroppstemperatur, noe som absolutt er gode nyheter. I tillegg bør det Cupertino-baserte selskapet forbedre de eksisterende sensorene som er ansvarlige for sporing av aktiviteter betydelig og øke ytelsen til klokkene sine. Årets smartklokker vil også ha nye brikker.

2022 er det siste året for Apple Watch Series 3

Bloomberg-journalisten annonserte også at Apple vil ta farvel med Series 3 i år. 2017-modellen var et budsjettalternativ, men det er på tide å offisielt ta farvel med den gamle, kantete saken. Så det viser seg at Apple Watch SE vil være det beste og billigere alternativet.

WWDC finner sted online igjen

Gurman tror WWDC vil bli holdt eksternt for tredje året på rad. Meningene om dette temaet har så langt delt stort – på den ene siden har Apple opphevet maskekravet på sine lokaler i de fleste stater i USA, på den andre siden har ansatte ikke returnert til kontorene sine for å jobbe. Som det viser seg, vil post-pandemisk virkelighet sannsynligvis forbli den samme.

Bloomberg-journalisten nevnte også den kommende iPhone SE. Telefonmodellen sammen med den nye iPad Air skal etter planen offisielt avsløres 8. mars, noe vi informerte om i denne artikkelen. Telefonen skal nok en gang være et kompromiss mellom gammelt design (inkludert Touch ID) og relativt nye komponenter. Gurman mener at den beste løsningen vil være å tilby en smarttelefon for 199 dollar – et slikt grep vil fange markedet betydelig og knuse Android-konkurransen. Likevel kan en slik pris være vanskelig å matche med 5G-støtte, som andre rapporter antyder, og antyder en introduksjonspris på $299.

You may also like

Leave a Comment