Home » A. Armonaitė: På grunn av kinesisk press koordinerer vi tiltak med Tyskland

A. Armonaitė: På grunn av kinesisk press koordinerer vi tiltak med Tyskland

by Gabriel Scott

Litauen koordinerer tiltak med Tyskland på grunn av Kinas økonomiske press på Litauen, sa økonomi- og innovasjonsminister Aušrinė Armonaitė.

Tirsdag møtte hun Franciska Brantner, parlamentarisk statssekretær i det føderale departementet for økonomiske saker og klimabeskyttelse.

«Vi håper at Tyskland aktivt vil støtte initiativet til det nåværende franske formannskapet i EU (EU) for å utvikle, så snart som mulig, et nytt instrument for å bekjempe tvang, som brukes under spesielle omstendigheter, slik som situasjonen i forholdet med Litauen kunne være «med Kina.» – sa A. Armonaitė i rapporten.

Ifølge henne merkes konsekvensene av den kinesiske tilnærmingen ikke bare av Litauen, men av hele EUs indre marked. Selskaper i Tyskland, Frankrike, Norge, Estland og andre EU-land lider tap. Ja, sier hun, EUs motstandskraft mot kinesisk press vil bli satt på prøve.

Ifølge rapporten bekreftet F. Brantner støtten fra Litauen på møtet. Ifølge henne kan litauiske selskaper som leter etter nye markeder bruke tjenestene til det tyske handelskammeret, og Tyskland ser fortsatt på Litauen som et attraktivt sted for investeringer.

EU må ha en felles utenrikshandelspolitikk og snakke med én stemme til tredjeland, sa Brantner i en uttalelse.

I 2020 var Tyskland det største eksportmarkedet for litauiske tjenester med en andel på 15 %. (1,6 milliarder euro) av den totale litauiske tjenesteeksporten. Bilateral handel utgjorde 6 milliarder. Euro.

You may also like

Leave a Comment