Home » A. Blinken: Ytterligere 400 amerikanske tropper vil ankomme Litauen

A. Blinken: Ytterligere 400 amerikanske tropper vil ankomme Litauen

by Gabriel Scott

USAs utenriksminister Anthony Blinken, som besøker Vilnius, kunngjorde mandag at amerikanerne vil utplassere ytterligere 400 soldater i Litauen for å fortsette Russlands invasjon av Ukraina og spenninger rundt NATO-nasjonens sikkerhet i regionen.

Den nye kapasiteten i Litauen vil bli overtatt av de ytterligere 7000 enhetene som er utplassert i Europa. amerikanske soldater.

– Ytterligere 400 soldater fra First Armored Brigade Combat Group vil ankomme Litauen i løpet av de kommende dagene, sa Blinken på en pressekonferanse med utenriksminister Gabriel Landsbergis.

Denne ekstra utplasseringen vil øke kontingenten av amerikanske tropper i Litauen til rundt tusen.

Rundt 500 amerikanske soldater er for tiden stasjonert ved Pabradė militære treningsområde i Švenčionys-distriktet. Det amerikanske militæret, som besøkte her på søndag, sa at det ville bli forsterket med kortdistanse luftvernsystemer og selvgående artillerisystemer.

Amerikanerne har også F-35 jagerfly stasjonert ved Šiauliai Aviation Base i Litauen, og de amerikanske spesialstyrkene tjenestegjør i landet.

Foto av I. Gelūnas / BNS

«USA er forpliktet til artikkel 5 i NATO,» sa Blinken. «Denne forpliktelsen er hellig.»

USA er forpliktet til artikkel 5 i NATO, sa Blinken. – Dette engasjementet er hellig.

«Ingen bør stille spørsmål ved vår beredskap, ingen bør tvile på vår besluttsomhet,» la han til.

Amerikanske bataljoner har jevnlig rotert i Litauen siden 2019, med selskaper som tidligere var basert her, men litauiske tjenestemenn oppfordrer fortsatt USA til regelmessig å utplassere militære enheter i landet.

Blinken sa at den amerikanske regjeringen for tiden vurderer tilstedeværelsen av tropper rundt om i verden, inkludert permanent utplassering.

«Vi gjennomgår alt dette regelmessig og gjør dette med NATO-allierte,» sa han.

Ifølge ham forstår Litauen viktigheten av territoriell integritet og suverenitet, etter å ha levd under sovjetisk okkupasjon i 50 år.

Blinken sa at Russland prøver å undergrave Litauens demokrati og brenne splittelsen i samfunnet gjennom cyberangrep og desinformasjonskampanjer.

«Fordi det frie, åpne, levende og velstående samfunnet som Litauen har skapt siden slutten av den sovjetiske okkupasjonen viser hva som er mulig når folk velger demokratiets vei fremfor autokrati,» sa han.

Russlands pågående inngrep i Ukraina for den andre uken har ført til frykt for et mulig angrep på andre land i regionen, inkludert NATO-medlemmer. Imidlertid sier tjenestemenn at de foreløpig ikke har noen data om Russlands intensjoner om å gjøre det.

Ytterligere tropper ble også stasjonert i Litauen av Tyskland, Nederland, Norge og andre, og ledet landets internasjonale NATO-bataljon.You may also like

Leave a Comment