Home » Å bruke smarttelefon på ferie i utlandet kan koste flere tusen. zloty. Hvordan kan jeg slå av roaming slik at jeg ikke påløper ekstra kostnader?

Å bruke smarttelefon på ferie i utlandet kan koste flere tusen. zloty. Hvordan kan jeg slå av roaming slik at jeg ikke påløper ekstra kostnader?

by Catherine Monroe

Hvordan slår jeg av roaming? Dette er et viktig spørsmål. Polakkene gir ikke opp ferier i utlandet. De mest populære reisemålene er begge europeiske land: Hellas, Spania, Kypros og Bulgaria, og asiatiske eller afrikanske land: Tyrkia, Egypt og Tunisia. Avhengig av hvor du velger, vil prisene for telefonsamtaler, tekstmeldinger eller internettjenester variere. I ekstreme tilfeller kan du til og med betale flere tusen zloty for aktiv bruk av telefonen i utlandet. Når du reiser til utlandet er det verdt å sjekke prislisten til stedet du besøker. Det viktigste med roaming.

Internasjonal roaming begynner når telefonbrukeren krysser grensen til landet sitt. I en slik situasjon vil han motta en SMS som informerer ham om prislisten på tjenester i det besøkte landet.

– I EU, samt i Norge, Island og Liechtenstein, som er en del av det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), betaler telefonbrukere for samtaler og SMS på samme måte som i Polen. Vanligvis garanterer operatører i sine tilbud abonnenter en begrenset Internett-datapakke for gratis bruk i EU. Etter å ha overskredet det, kan avgifter belastes på nivået fastsatt av EU, som er 3 euro per gigabyte med data – forklarer Kamil Woźniak, en ekspert hos iMad.

Situasjonen endrer seg imidlertid dramatisk dersom utenlandsoppholdet forlenges betydelig. Hvis smarttelefonbrukeren oppholder seg i utlandet lenger enn fire måneder, har operatøren rett til å kreve ekstra roamingavgifter på: €0,032 per minutt for foreta taleanrop, €0,01 for SMS og €3 for 1 GB data.

I det øyeblikket man krysser grensen til EU, begynner prisene på telekommunikasjonstjenester å øke. I land i Europa og Tyrkia koster en samtale fra 5 til 7 PLN og innkommende anrop fra 2 til mer enn 6 PLN per minutt.

You may also like

Leave a Comment