Home » AB Science på vei opp, Norge godkjenner nytt opptak – 24.08.2021 kl. 10:45

AB Science på vei opp, Norge godkjenner nytt opptak – 24.08.2021 kl. 10:45

by Thure Lindhardt

(AOF) – AB Science økte 3,5 % til 13,9 euro, støttet av gode nyheter om flaggskipet masitinib. Biotech fikk sin første godkjenning for å gå inn i den bekreftende fase 3-studien med masitinib (AB19001) ved amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Denne nasjonale kompetente myndighets godkjenning følger innsendingen av en endret protokoll for studie AB19001, som inkluderer en ny risikostyringsplan for å styrke hjertesikkerheten. Denne første godkjenningen kommer fra et europeisk nasjonalt byrå, nemlig Norge.

Som en påminnelse falt AB Science 16,4 % 27. mai. Fredag ​​28. mai falt aksjen ytterligere 10 % … Og mandag 1. juni kunngjorde AB Science dårlige nyheter: de fleste av studiene på flaggskipmolekylet masitinib ble avbrutt etter at en potensiell risiko har blitt diagnostisert med iskemi hjertesykdom (manglende oksygentilførsel til hjertet som over tid kan føre til hjerteinfarkt).

Slaget er hardt. Så mye at kampanjen varer frem til åpningen onsdag 9.

Stilt overfor denne krisen har de historisk kvalifiserte aksjonærene, som i dag representerer 8,7 % av selskapets aksjekapital, lovet, sammen med de grunnleggende aksjonærene i AB Science, å undersøke strategier for å optimalisere verdsettelsen av masitinib, spesielt innenfor rammen av en mulig strategisk allianse med ett eller flere legemiddelselskap(er).

Fra nå av forventer AB Science å gradvis gjenoppta inkludering på global skala i september.

Dermed skapte den frivillige beslutningen om å stanse registreringen av nye pasienter en pause på ca. 3 måneder i studieregistreringsskjemaet.

AOF – LÆR MER

Boost for fransk apotek

På slutten av en nylig CSIS annonserte franske myndigheter et enestående lånebeløp (7 milliarder euro): 1,5 milliarder til forskning i universitetsklinikker, 2 milliarder til investeringer i helse gjennom bpi Frankrike, 1,5 milliarder i bistand til flytting fra industriprosjekter, og 2 milliarder til å styrke investeringene i tre fremtidige sektorer (økologisk produksjon, digital medisin og pandemiberedskap). I tillegg vil Medicare refundert legemiddelregninger vokse med 2,4 % årlig, noe som bør resultere i laboratoriesalgsvekst på minst 0,5 %.

Det viktigste er at den vanlige legemiddelmarkedsføringsprosessen fremskyndes (spares opptil 500 dager) når de faktiske fordelene er tilstrekkelige.

You may also like

Leave a Comment