Home » Aggressorer og kriminelle organiserer store sportsbegivenheter. «Putin kuttet hektar» [ZAKATARZENI] Fotball

Aggressorer og kriminelle organiserer store sportsbegivenheter. «Putin kuttet hektar» [ZAKATARZENI] Fotball

by Catherine Monroe

Da FIFA tildelte Qatar kontrakten om å arrangere verdensmesterskapet i 2010, kom det også bud fra USA, Sør-Korea, Japan og Australia. Hun valgte det mest kontroversielle, dyre og moralsk vanskelige valget, og den korrupte Sepp Blater, daværende president i Fifa, innrømmet for noen uker siden at dette valget var en feil. 16 av de 22 FIFA-tjenestemennene som valgte Qatar til å være vertskap for verdensmesterskapet i 2010, har siden blitt utvist fra organisasjonen.

I denne oppstillingen spiller Polen mot Chile. Michniewicz tok en viktig avgjørelse

Qatar er et land uten fotballtradisjoner, lite som Świętokrzyskie voivodskap, med en befolkning som ligner på Warszawa og temperaturer så høye at fotball-VM måtte utsettes fra sommer til november og desember for å spille i 30 grader i stedet for over 40. Disse mesterskapene vil angivelig koste totalt 220 milliarder dollar, nesten fem ganger den samlede kostnaden for å være vertskap for alle tidligere verdensmesterskap siden 1990.

Hvorfor Qatar? «Jeg kjenner Infantino personlig. Han var alltid frekk, men det er ingen andre.»

Tusenvis av arbeidere har dødd ved å bygge veier, hoteller, t-baner og stadioner, og mange har fortsatt ikke mottatt pengene pga. vi snakket om dette i andre episode av «Catholic» sammen med presidenten i Amnesty International. Kontrovers og tvil er også reist av spørsmålet om manglende overholdelse av menneskerettighetene. Qatariere inviterer alle til VM, de vil gjerne ta imot alle uansett rase, religion, kjønn eller seksuell legning, men samtidig forventer de respekt for sin lokale kultur, tradisjoner og rettigheter som ikke har noe med frihet og moro å gjøre. Det er ikke helt klart hva som vil skje med homofile og hvordan kvinner vil bli behandlet. Og Gianni Infantino, president i FIFA, noen dager før den første passeHan instruerer: «Fokuser på fotball, ikke spill politisk ideologi».

Leonardo KutrisEn oppsiktsvekkende vri i hitoverføringen fra Raków. En annen polsk klubb kom på banen

– Jeg kjenner Infantino personlig, selv om det ikke er godt, men jeg husker noe av oppførselen hans. Jeg er ikke overrasket. Han har alltid vært slem, men det er ingen andre der ute. Du må være veldig naiv, enda mer enn meg, for å tro at Qatar og Russland fortjener å arrangere verdensmesterskapet – sier Andrzej Person, journalist, sportskommentator og tidligere senator. Om det blir noen endringer er vanskelig å si. Verdens viktigste politikere forlot Russland og fortalte Putin at det var vakkert. Jeg så ham paradere blant dem, som den keiseren, sier Person.

Kina, Russland, Qatar. Så er vi dømt til å organisere store sportsbegivenheter på steder som er moralsk undertrykkende? Var det bedre før? Eller kanskje det er håp om en endring og innvilgelse av flere OL Paris og Los Angeles og verdensmesterskapet for Canada, USA og Mexico, er det en forvarsel om det? Du kan høre om det i den fjerde episoden av Sport.pl og TOK.fm-podcasten «Zakatarzeni».

Podcasten «Zakatarzeni» modereres av Sport.pl-journalistene Dominik Wardzichowski og Dawid Szymczak og en sportsjournalist fra TOK FM-radioen Przemysław Pozowski. Anna Błaszczak-Banasiak var gjest i den andre episoden. I den første dedikert til sportsklær, Mieszko Rajkiewicz fra New Europe Institute sa at Qatar allerede har vunnet. Podcasten vil ha fem episoder og vil være tilgjengelig for alle på Sport.pl-nettstedet og på TOK FM-plattformen – på tokfm.pl og i TOK FM-mobilapplikasjonen. I tillegg vil de være tilgjengelige på TOK FM Select-kanalen på Spotify, Google Podcasts og iTunes-plattformene.

Robert LewandowskiRangering av toppscorerne i verdenscuphistorien

– Skitt gjemmer seg under det grønne torvet, Qatari-stadioner badet i blod, storvasken arrangert av vertene for verdensmesterskapet. Listen over synder er lang: korrupsjon i jobbsøknader, spionering på konkurrenter og Fifa-nøkkelfigurer, umenneskelige arbeidsforhold som førte til det ¶Død Tusenvis av arbeidere, diskriminering, juling osv fengsel personer fra LHBT-miljøet. Fotball-VM bringer lys, men man må ikke glemme skyggene. Vi vil snakke om det i den unike podcasten «Zakatarzeni», en felles produksjon av Sport.pl og TOK FM – foreslått av sjefredaktøren for Sport.pl Łukasz Cegliński.

Podcast Podcast «Zakatarzeni» på TOK FM og Sport.pl Foto. Sport.pl/TOKFM

You may also like

Leave a Comment