Home » Fritz i semifinalen, Nadal sier farvel med seier

Fritz i semifinalen, Nadal sier farvel med seier

by Erlend Loe

Nadal, som tapte mot Fritz og Auger-Aliassim i går, gikk inn i den siste kampen motivert for å avslutte sesongen med seier. Han klarte det til tross for at sammenstøtet med nordmannen var heftig og jevn fra start til slutt.

Den mer erfarne spanjolen spilte imidlertid slutten av settene bedre, og brøt sin rival i begge settene i den siste kampen.

«Jeg kan gå hjem fornøyd med at jeg gjorde mitt beste frem til siste kamp. Turneringen ender med seier for meg og jeg har utsikter til å bli bedre og bedre. Jeg skal prøve å starte 2023 med positiv energi og spille på det nivået jeg ønsker fra starten, gleder meg til å komme dit, sa den nåværende andreplassen i ATP Rankings.

Ruud har ennå ikke vunnet mot en av de tre beste tennisspillerne i verden. Til tross for torsdagens nederlag, vant han gruppen De Grønne.

Dagens andre møte var også balansert. Ingen av spillerne klarte å bryte rivalen, og resultatet av to sett ble avgjort med en tie break. Fritz var litt bedre i den første, Auger-Aliassime i den andre. Midt i tredje sett brøt amerikaneren kanadieren, noe som tok fra seg kampviljen.

Tabellplasserte USA vant til slutt 6-2 og tok seg dermed videre til semifinalen og tok andreplassen i Greens-gruppen.

Den røde gruppen stoppet i går. Onsdag sikret serbiske Novak Djokovic en plass i semifinalen mens russeren Daniil Medvedev bommet på sjansen til å gå videre til neste etappe i konkurransen.

Den direkte duellen mellom grekeren Stefanos Tsitsipas og russeren Andrei Rublev avgjør hvem som blir nummer to blant topp fire i turneringen.

Resultater fra torsdagens Green Group-kamper:

Rafael Nadal (Spania, 1) vs. Casper Ruud (Norge, 3) 7-5, 7-5

Taylor Fritz (USA, 8) – Felix Auger-Aliassime (Canada, 5) 7-6 (7-4), 6-7 (5-7), 6-2

PAP / Yagoda S.

You may also like

Leave a Comment