Home » «Alexela» og «Infortar» har kommet til enighet med Estland om LNG-terminalprosjektet i Paldiski

«Alexela» og «Infortar» har kommet til enighet med Estland om LNG-terminalprosjektet i Paldiski

by Gunnar Garfors

Det private estiske energiselskapet Alexela og investeringsselskapet Infortar har imidlertid kommet til enighet med staten om gjennomføringen av Paldiski-prosjektet for terminalen for flytende naturgass (LNG), sa Marti Talgre, leder av Infortar.

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

«Vi antar at vårt forslag om å bygge en LNG-terminal, en helhetlig løsning, er akseptert. Vi ser frem til å motta skriftlig bekreftelse i nær fremtid. Vi forventer absolutt dette ikke bare fra oss selv, men også fra forbrukere av hele gassmarkedet og hele den estiske industrien og økonomien, sier Talgre til BNS.

Han la til at «Alexela» og «Infortar» ikke prøver å få skattepenger til prosjektet, men forventer at staten gir tilgang til gassoverføringsnettet og det regionale gassmarkedet.

«Uten statlig støtte, god vilje og helhetlig samarbeid, er idriftsettelse av LNG-terminalen og gjenoppretting av gassforsyningssikkerheten til høsten ikke mulig,» understreket Infortar-sjefen.

Tāvi Veskimegi, leder for Estlands statlige overføringssystemoperatør Elering, sa til ERR at avtalen fastsetter at Alexela skal bygge en kai og skaffe et LNG-terminalfartøy.

«Infortar og Alexela har indikert at de er klare til å bygge terminalen sammen med kai. Dette er resultatet vi ønsket å oppnå hele tiden, sa Veskimegi.

Det ble tidligere rapportert at Alexela og Infortar 6. mai kunngjorde at de suspenderte forhandlingene med Elering om LNG-terminalprosjektet i havnen i Paldiski fordi de ikke kunne bli enige om gjensidig akseptable vilkår.

I midten av april engasjerte investeringsselskapet Infortar seg i det estiske LNG-terminalprosjektet i Paldiski, som utvikles av Alexela.

Paldiski-terminalen skal ferdigstilles i to faser. I første fase er det planlagt å bygge en kai og forbindelse til den internasjonale rørledningen «Balticconnector», samt å organisere leie av en flytende LNG-terminal, men i andre fase – å lage en permanent terminalløsning. Infrastrukturen, som skal stå ferdig til høsten, vil koste 40 millioner euro.

Latvia har også til hensikt å bruke Paldiski-terminalene for naturgassforsyninger.

Infortar eier 40 % av aksjene i fergeselskapet Tallink Grupp.

You may also like

Leave a Comment