Home » Alpint: Kilde ønsker å «holde seg suveren frem til lekene»

Alpint: Kilde ønsker å «holde seg suveren frem til lekene»

by Thure Lindhardt

«Jeg vil beholde denne selvtilliten frem til kampene», sa nordmannen Aleksander Aamodt Kilde etter en eksepsjonell desembermåned (4 seire) mindre enn ett år etter korsbåndsruptur i høyre kne til nyhetsbyrået AFP.

«Jeg vil beholde denne selvtilliten frem til kampene», sa nordmannen Aleksander Aamodt Kilde etter en eksepsjonell desembermåned (4 seire) mindre enn ett år etter korsbåndsruptur i høyre kne til nyhetsbyrået AFP.

Fra Innsbruck (Østerrike), hvor han bor, snakket den store krystallkulevinneren om rehabiliteringen, fremgangen hans og projiserte seg til OL i Beijing om en måned (4.-20. februar).

SPØRSMÅL: Du vant fire løp i desember. Du virker ustoppelig…

SVAR: «Det er utrolig. Jeg kunne aldri ha forestilt meg det mindre enn et år etter kneskaden min. Det er utrolig at jeg klarte å komme tilbake så raskt og på et slikt nivå.»

Spørsmål: Har du fortsatt ettervirkninger på daglig basis?

Norges Aleksander Aamodt Kilde under Super G i Bormio (Italia), 29. desember 2021

Fabrice COFFRINI – AFP/Arkiv

A: «Jeg må alltid være forsiktig, kroppen må behandles med respekt. Restitusjonen min etter et løp er ikke den samme, jeg har fortsatt vondt i kneet. Jeg kan ikke ha en så travel timeplan lenger. kneet mitt klarte ikke det før. I det minste for denne sesongen må jeg være forsiktig.»

Spørsmål: Virker du enda sterkere enn før skaden?

A: «Jeg jobbet med mine fysiske svakheter under rehabilitering. Jeg så mange skivideoer for å se hvor jeg kunne forbedre meg. Nå forstår jeg bedre hva som skal til for å være rask og hvorfor det ikke er noen vits i å være for rask. Jeg er en mektig person, men når du står på ski trenger du hele pakken: Jeg trenger ikke bruke 100 % av styrken min som før, jeg har en bedre bevissthet om musklene mine, kontroll over kroppen og dens balanse. Jeg startet fra bunnen av, spesielt med musklene i beina, med å trene +små+ musklene slik at de bedre utfyller de +store+ Det var ganske naturlig å ikke kunne trene tung vekttrening etter en operasjon, også for å være mentalt sterkere, mer balansert. Jeg jobbet også med teknikken min, hvordan jeg holder riktig posisjon i veldig vanskelige passasjer som i Bormio.»

Spørsmål: Du er nummer to sammenlagt med 276 poeng bak sveitsiske Marco Odermatt. Har du forhåpninger om en ny stor klode?

Aleksander Aamodt Kilde ved målgang av Gardena-utforbakken, 18. desember 2021

Aleksander Aamodt Kilde ved målgang av Gardena-utforbakken, 18. desember 2021

Marco BERTORELLO – AFP/Arkiv

A: «Jeg skal gi et kjedelig svar, men som alltid tar jeg løpene ett om gangen. Jeg har allerede vunnet generalen, det var flott. Mitt hovedmål er å gjøre det igjen, men med kneet må jeg være «Advarsel, jeg vil ikke skade meg selv igjen. Hvis jeg ikke konkurrerer med alle gigantene, vil jeg ha problemer med å holde tritt med Marco Odermatt . Men hvis jeg fortsetter som jeg gjorde i desember, er jeg sikker på at jeg vil være veldig godt plassert.» .

Spørsmål: Når ser vi deg igjen i storslalåm (han kjørte bare super-gs og nedoverbakker i vinter)?

A: «Jeg skal spille mot Adelboden (Sveits) 8. januar. Jeg gleder meg til å være der.»

Spørsmål: OL i Beijing er en måned unna (4.–20. februar). Du vil dukke opp med mange seire bak deg…

A: «Jeg er selvsikker og jeg vil beholde den selvtilliten inn i kampene og til slutten av sesongen. Men disse spillene vil være annerledes, det er det ukjente, ingen har vært i stand til å teste banen ennå.»

Spørsmål: Føler du deg som arvtaker til ferske norske gullvinnere som Svindal, Jansrud, Aamodt?

A: «Det er et ganske stort kostyme. Det de har oppnådd er enormt. Jeg håper selvfølgelig å fortsette denne norske serien, men det er lett å si…»

Aleksander Aamodt Kilde på Val Gardena Super G, 17. desember 2021

Aleksander Aamodt Kilde på Val Gardena Super G, 17. desember 2021

Marco BERTORELLO – AFP/Arkiv

Spørsmål: Hvilke minner har du fra OL?

A: «Jeg husker en utmerket utforbakke fra Pyeongchang i 2018 med doublene til Aksel (Svindal) og Kjetil (Jansrud), til tross for en veldig vanskelig løpsforberedelse. Det var en flott dag for laget. Selvfølgelig var jeg skuffet på grunn av det. Jeg var også veldig rask, men jeg gjorde en stor feil (15.), i dag kunne det gått enda bedre.

Spørsmål: «Planlegger du en medaljekonkurranse med partneren din Mikaela Shiffrin?

A: «Jeg er smart nok til å ikke satse sånn med henne! Se på statistikken hennes, hun er på et helt annet nivå, la oss hjelpe hverandre med å holde tillitskonteksten.»

Intervju av Robin Gremmel

AFP / Paris (AFP) / © 2022 AFP

You may also like

Leave a Comment