Home » Alpint verdenscup: Nordmannen vant utfor i Kitzbühel

Alpint verdenscup: Nordmannen vant utfor i Kitzbühel

Kilde, som hadde sin 20. cupseier i karrieren og sin syvende for sesongen, løp på 1:56:90. Andreplassen gikk til franske Johan Clarey, som var 0,67 s tregere på den ikoniske Streif-ruten, mens amerikanske Travis Ganong tok tredjeplassen, 0,95 s bak.

30 år gamle Kilde, nummer to sammenlagt i verdenscupen, starter i Kitzbühel med brukket høyre håndledd. Han pådro seg en skade på trening da han knuste hånden i løypa. Han fullførte turen til tross for smertene og sa senere at ingenting veldig farlig skjedde. Han la til at armen hans var stiv og han kunne ta av.

SE OGSÅ: Kamil Stochs store prestasjon! Han overtok Adam Małysz!

Vinneren av den første nedstigningen fredag ​​i Kitzbühel, østerrikeren Vincent Kriechmayr, ble rangert som nummer fem, denne gangen var han 1:30 tregere enn vinneren.

Sveits Beat Feuz avsluttet lørdagens konkurranse på 16. plass – et tap på 2,01, som tidligere annonserte at det ville være hans siste start på karrieren. Den olympiske mesteren fra Beijing har vunnet 16 verdenscupstevner. Han noterte de tre siste i utforbakken i Kitzbühel.

Feuz triumferte i denne konkurransen under de olympiske leker i Beijing. Han vant også sølv i super-G og bronse i utfor i PyeongChang 2018.

Lørdag vant Kilde det femte av syv løp denne sesongen, og ledet klart cuprankingen i denne konkurransen.

Totallederen i verdenscupen, sveitseren Marco Odermatt, som har problemer med kneleddet og som legene anbefalte hvile noen dager for, stilte ikke til start. Hvorvidt sveitseren trenger operasjon eller om rehabilitering er tilstrekkelig vites foreløpig ikke.

Det var siste utfor for menn før verdensmesterskapet, som begynner 12. februar i Courchevel, Frankrike. Slalåmen arrangeres i Kitzbühel søndag.