Home » AMD Radeon RX 7000 grafikkort vil være 16K-kompatible

AMD Radeon RX 7000 grafikkort vil være 16K-kompatible

by Gabriel Scott

Vil AMD være fremgangens svinghjul? Den kommende Radeon RX 7000 grafikkortserien er ment å bruke DisplayPort 2.0-standarden.

AMD Radeon RX 6×50 XT grafikkort har nylig debutert på markedet, noe som burde friske opp tilbudet til amerikanere. Den nåværende generasjonen er imidlertid mye eldre. De første modellene feiret premiere i 2020 for både de røde og de grønne.

Vi får se AMD Radeon RX 7000 senere i år

Av denne grunn vil NVIDIA og AMD gi ut nye grafikkort senere i år. Jeg snakker om serier GeForce RTX4000 og Radeon RX7000. I dag skal vi fokusere på sistnevnte, fordi det ser ut til at de diskuterte ordningene også vil være klare for svimlende. 16K oppløsning.

AMD RDNA3-arkitekturbrukt i Radeon RX 7000-kort, Det er for tiden under utvikling både når det gjelder maskinvare og programvare. Så ingen bør bli overrasket over overfloden av rykter og lekkasjer når ingeniører tester ideene sine i praksis.

Denne gangen får vi informasjon fra drivere med åpen kildekode som bekrefter det AMD RDNA3 vil støtte DisplayPort 2.0-standarden. Som Twitter-brukeren med kallenavnet fant ut «Kepler«, AMD har begynt å patche DisplayPort 2.0 Ultra High Bit Rate (UHBR)-sertifisering.

AMD Radeon RX 7000 grafikkort vil være 16K-kompatible

Oppføringen i oppdateringen indikerer at AMD sikter mot en av de høyere standardene – DisplayPort UHBR20som muliggjør en båndbredde på opptil 80 Gbps. Dette 32 Gbit/s mer enn den nåværende brukte HDMI 2.1 og 48 Gbit/s mer enn DisplayPort 1.4a.

DisplayPort UHBR20 har en båndbredde på opptil 80 Gbps

I teorien vil dette tillate AMD Radeon RX 7000-serien å støtte 16K komprimerte, 10K ukomprimerte eller doble 8K-skjermer med HDR-teknologi og en 120Hz oppdateringsfrekvens. Selvfølgelig handler det ikke om å spille AAA-produksjoner – som ville kreve mye mer kraft fra selve GPUen, og vise enklere innhold – nettet, filmer, programmer og dokumenter.

AMD Radeon RX 7000 grafikkort vil være 16K-kompatible

Når vil vi se DisplayPort 2.0-aktiverte skjermer? Vanskelig å si. VESA-organisasjonen sa i januar i fjor at de første kopiene vil vises innen utgangen av 2021. Dette skjedde dessverre ikke. Imidlertid vil debuten til AMD Radeon RX 7000 i år absolutt være en god unnskyldning for å gi ut denne typen skjermer.

Utseende: Hvorfor er billige bærbare datamaskiner dyre? De skyldige er… NVIDIA og kineserne!

Utseende: NVIDIA GeForce-grafikkort selges under anbefalte priser

Bildekilde: Kepler @ Twitter

Tekstkilde: VideoCardz

You may also like

Leave a Comment