Home » Deutsche Telekom har fortsatt IT-spesialister fra Russland

Deutsche Telekom har fortsatt IT-spesialister fra Russland

by Gunnar Garfors

Deutsche Telekom, et tysk telekommunikasjonskonsern som også eier T-Mobile Polska, kunngjorde sin tilbaketrekking fra Russland i slutten av mars. Nå viser det seg at russiske IT-spesialister fortsatt jobber for det tyske selskapet, også fra Russland.

Den 24. februar 2022 invaderte den russiske føderasjonens hær Ukraina og startet krigen som fortsetter til i dag. En måned senere, den 24 Deutsche Telekom har annonsert at de vil avvikle utviklingsaktiviteter i Russland. Den gang var operatøren aktiv her i landet over 2000 IT-spesialister. tysk daglig Handelsblatt kunngjorde 30. mai at mer enn to måneder etter denne uttalelsen Russere jobber fortsatt for Deutsche Telekom.

Nå, mer enn to måneder senere, viser det seg at avskjeden tilsynelatende var mindre tydelig enn den så ut til på den tiden. Ifølge flere kilder sysselsetter Deutsche Telekom fortsatt et betydelig antall personer på sine russiske nettsteder. Interne rapporter tyder også på at sikkerhetstiltakene nå er lempet på igjen.

– leser vi i næringslivsavisen Handelsblatt

Utseende: T-Mobile dobler gigabyte i Heyah 01

Utseende: Få en stor rabatt på Realme-enheter og tilbehør hos T-Mobile

Deutsche Telekom er avhengig av russiske spesialister

Ifølge informanter fra Deutsche Tageszeitung skal lederen for IT-avdelingen i Deutsche Telekom ha vært i midten av mai Peter Leukert bekreftet selskapets ansettelse av en stor gruppe arbeidere i St. Petersburg. Full avvikling av filialen forventes ikke å finne sted før neste år. På sin side la en talsmann for Deutsche Telekom til at operasjoner i Russland vil bli suspendert komplisert prosessog også De aller fleste tjenestene tilbys nå utenfor dette landet. Tidsskriftet melder at det for eksempel brukes programvare utviklet i Russland i tyske fiberoptiske nettverk og i den enhetlige klientapplikasjonen.

Etter krigsutbruddet i Ukraina opprettholdt Deutsche Telekom en programvareutviklingsavdeling i Russland (inkludert i St. Petersburg) og ga til og med ordre om å bringe penger og utstyr til Russland Russiske IT-spesialister kunne jobbe for den tyske gruppen selv etter at sanksjonene ble innført. Som Handelsblatt rapporterer, ble sikkerhetstiltakene som besto av det deretter forsterket Verifisering av programvare fra Russland før implementering. Dette bør beskytte Deutsche Telekom fra en mulig hendelse Integrasjon i koden av de russiske tjenestene.

Tyrkiske «ferier»

I Handelsblatt-artikkelen leser vi også at noen russiske Telekom-ansatte fikk muligheten til å jobbe i utlandet. I april presidenten for Deutsche Telekom Tim Höttges innrømmet på generalforsamlingen at russiske ansatte og deres familier (nesten 2000 personer totalt) ble værende innkvartert på hotell i den tyrkiske byen Antalyanoen i 5 stjerner. Formelt sett er det sånn lengre forretningsreise. Men det vil ikke vare evig fordi – som den tyske dagsavisen melder – en russer kan oppholde seg lovlig i Tyrkia i maksimalt 90 dager. Ifølge rapporter hadde noen av de ansatte i Deutsche Telekom allerede vært der De returnerte til landet sitt fra Tyrkiaså til Russland.

Utseende: Du kan ikke falle lavere. Russland utnytter ukrainske barn

Utseende: Google gir bort bærbare datamaskiner i en pool på 43 000. datamaskiner

Bildekilde: Bean Counter / Shutterstock.com

Tekstkilde: Handelsblatt, Telko.in

You may also like

Leave a Comment