Home » Åpningen av verdenscupen ligger bak oss. Vi kjenner de første vinnerne

Åpningen av verdenscupen ligger bak oss. Vi kjenner de første vinnerne

Norges Erik Valnes og svenske Emma Ribom vant den klassiske tekniske sprinten i Ruka, Finland, som åpnet verdenscupkonkurransen 2023/24 i langrenn. Polakkene ble eliminert i kvalifiseringsrundene.

Valnes passerte franske Richard Jouve med 0,83 sekunder i finalen. Nordmannen Johannes Hoesflot Klaebo, som forsvarte krystallkulen, ble nummer tre, 1,7 sekunder bak.

SE OGSÅ: Åpning av skøytesesongen i Warszawa! PGE Polish Cup-konkurransen finner sted i Stegny lørdag og søndag

Damekonkurransen ble dominert av svenskene. Det var til og med fire representanter for «Trzech Korony» blant de fem beste. Hennes landsmann Jonna Sundling var 0,85 sekunder bak Ribom. Norske Kristine Stavaas Skistad var på nederste trinn på pallen, 1,81 sekunder bak.

For polakkene kom Kamil Bury nærmest å havne blant de tretti med 36. plass. Maciej Staręga ble nummer 54 og Robert Bugara nummer 78. I kvinnekategorien tok Monika Skinder 38. plass.

Det er planlagt individuell 10 km løp i klassisk teknikk lørdag i Ruka og 20 km løp i fri teknikk med massestart søndag.