Home » Apple ønsker å ha den beste teknologien på markedet. Det brukes milliarder av dollar på dette

Apple ønsker å ha den beste teknologien på markedet. Det brukes milliarder av dollar på dette

by Peter Østbye

Drømmene til en polsktalende Siri vil neppe gå i oppfyllelse med det første. Situasjonen vil sannsynligvis være annerledes med den proprietære, generative kunstige intelligensen som Apple har jobbet med i årevis. Når kan vi forvente?

Siri debuterte i 2011 med utgivelsen av iOS 5, men ble mer utbredt noen år senere da Apple ga eksterne utviklere bredere tilgang til assistenten. I årevis har selskapet prøvd å overbevise oss om at Siri gjør alt mer praktisk – fra å administrere telefonen til å kontrollere datamaskinen. Men ikke i Polen. I over et tiår har ikke Siri mestret det polske språket, og funksjonen er ikke offisielt tilgjengelig i Polen.

Selvfølgelig kan du bruke det på andre tilgjengelige språk (og det er ganske mange), men det er langt fra behagelig – spesielt når vi ber assistenten om hjelp i polske saker, inkludert polske navn. Her taper Apples assistent på konkurrerende løsninger på nesten alle områder. Dette er grunnen til at Apple HomePod-smarthøyttaleren ikke er tilgjengelig for vanlig salg i Polen – den styres først og fremst med stemmen og er ubrukelig for en polsk bruker som kun snakker polsk.

Siri på polsk? Kanskje i ny versjon. Apple forbereder sin egen AI-bot

Det har vært mye snakk om polskspråklige Siri de siste årene – hovedsakelig på grunn av stillingsannonser hos Apple som antydet at selskapet jobbet med å introdusere språket vårt i assistenten. Imidlertid skjedde ingenting av den typen. Siri selv får ikke for mange avanserte funksjoner. Det går til og med rykter om at det vil forsvinne fra Apple-systemer helt. Den vil bli erstattet av en helt ny versjon av assistenten basert på generativ kunstig intelligens.

For å nå dette målet har de enorme økonomiske ressurser og kjente navn som er ansvarlige for programvare og tjenester hos Apple. Ifølge Bloombergs Mark Gurman vil selskapet bruke 1 milliard dollar i året på å utvikle sin generative kunstige intelligens, som tilsynelatende har vært i arbeid i flere år – som Apple-sjef Tim Cook rapporterte for en tid siden. Kjente ledere satt bak rattet til den nye AI-assistenten. Dette inkluderer: Craig Federighi og John Giannandrea, assistert av Eddy Cue. Hos Apple er Federighi ansvarlig for programvareutvikling, Giannandrea er ansvarlig for maskinlæring og AI-avdelingen, og Cue er ansvarlig for alle det amerikanske selskapets tjenester. Så vi har å gjøre med tre erfarne og pålitelige ansatte hos Tim Cook som har én oppgave: å sørge for at den kunstige intelligensen utviklet av Apple er raffinert ned til minste detalj og ikke gjentar konkurrentenes feil når den kommer på markedet.

Les mer nedenfor

Vi kunne ikke lese den.  AI hjelper oss veldig godt med dette
Siri tilgjengelig i standby-modus

Hvordan blir det i virkeligheten? Det får vi nok ikke vite før neste år. Selv om det var mange rykter om at nye AI-løsninger som ville erstatte (eller komplementere) Siri ville dukke opp i iOS 17, skjedde ingenting av den typen. iOS 18, som vil bli presentert på WWDC-konferansen i juni 2024, kan bringe den etterlengtede revolusjonen. I hvert fall i kunngjøringene. Fullversjonen av systemet kommer på markedet neste år – i september, rett etter premieren på iPhone 16.

You may also like

Leave a Comment