Home » Asgeir Dølplads er død. Han var den første vinneren av konkurransen i TCS

Asgeir Dølplads er død. Han var den første vinneren av konkurransen i TCS

by Erlend Loe

Asgeir Dølplads er død. Den tidligere skihopperen ble 81 år gammel

Den norske skihopperen Asgeir Dølplads er død i en alder av 81 år. Det er trygt å si at han var en eksepsjonell person i sin sport. I 1953 vant han tidenes første Four Hills Tournament-konkurranse.

Asgeir Dølplads ble født 26. august 1932 i Norge. Han oppnådde sine største sportslige suksesser nøyaktig 21 år senere, i 1953.

SE OGSÅ: Polsk dommer setter pris på! Han skal dømme to kamper i Champions League

Den første utgaven av den legendariske Four Hills-turneringen fant sted på den tiden. Dølplads vant åpningskonkurransen i Garmisch-Partenkirchen, ble deretter nummer tre i Oberstdorf og nummer to i Innsbruck. Disse resultatene tillot ham å ta tredjeplassen sammenlagt på slutten av arrangementet. Selv om det ikke var noen nevneverdige suksesser i de følgende årene av karrieren, forble Dølplads tro mot sin elskede disiplin. Selv etter at hans profesjonelle karriere var over, var han forpliktet til utviklingen.

Søndag 8. oktober meldte norske medier om dødsfallet til en 81 år gammel mann. I et intervju med nyhetsbyrået NTB ble Dølplads omtalt av det norske lagets sportssjef, Clas Brede Braathen.

– Jeg var så heldig å møte ham noen ganger hjemme hos ham, i hjembyen Rena. Jeg likte alltid å høre på historiene hans når han snakket om sine opplevelser i hoppbakkene. Han vil for alltid bli husket i hopphistorien – sa aktivisten.

PolsatSport.pl i versjonen for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment