Home » Atea for 5 millioner euro skal installere et overvåkingssystem på den hviterussiske grensen

Atea for 5 millioner euro skal installere et overvåkingssystem på den hviterussiske grensen

by Thure LindhardtSendt: 07.12.2021 08:02

Foto av Judita Grigelytė (VŽ)
Det norske informasjonsteknologiselskapet Atea for 5,05 millioner euro. Eur vil installere et videoovervåkingssystem på kabelgrensen i Varėna-distriktet.

Statens grensevakttjeneste (SBGS) har foreløpig ikke et slikt system i denne 45 kilometer lange delen av grensen til Hviterussland.

I henhold til kontrakten datert 18. november skal selskapet være ferdig med arbeidet innen november 2022, publisert på den sentrale innkjøpsportalen.

SBGS-representant Giedrius Mišutis sa til BNS at når systemet er implementert, vil brannmurens grensevakter konstant kunne overvåke og registrere objekter som krysser eller nærmer seg statsgrensen. I tillegg til å installere utstyret, skal Atea også lære opp grensevakter på det.

Ifølge tjenesten kontrollerer grensevakter i dag rundt 61 % av EUs ytre grenser med moderne utstyr, som Litauen er ansvarlig for å beskytte. Hele den maritime grensen på mer enn 119 kilometer, hele grensen til Russland og rundt 38,6 % av grensen til Hviterussland spores.

Litauen er ansvarlig for rundt 1100 kilometer av EUs ytre grense, hvorav 679 kilometer er grensen til Hviterussland.

I følge representanten for SBGS er det planlagt at slike systemer skal installeres i hele grensedelen til Hviterussland i 2022.

Gjengivelse av informasjon fra BNS nyhetsbyrå i media og på nettsider er forbudt uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi vil informere deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret osv. Kilder.