Home » Den norske møbelprodusenten Ekornes øker investeringene i Panevėžys EPZ

Den norske møbelprodusenten Ekornes øker investeringene i Panevėžys EPZ

by Thure Lindhardt

Panevėžys FEZ. Visualisering.

Det norske Ekornes-konsernet har annonsert at de vil utvide fabrikken i Litauen. Selskapets produksjons- og logistikksenter i Panevėžys FEZ skal utvides til 25 000 kvadratmeter. m, og over 100 andre spesialister vil bli med de 200 eksisterende ansatte ved anlegget.

«Panevėžys har en pålitelig forsyningskjede for møbelproduksjon og en utmerket forretningsinfrastruktur som gjør oss i stand til å finne nye salgskanaler over hele Europa,» sa Trond Vadset Weibust, Senior Vice President, IT og Strategic Projects, Ekornes Group. «Det er grunnen til at vi bestemte oss for å utvide anlegget vårt i Panevėžys frie økonomiske sone, for å legge til nye ansatte til teamet vårt og utvide produksjons- og lagringskapasiteten.»

Ifølge Verslo žinios skal produksjonsbygget produsere stoppede møbler: enkelt-, doble og trippel-lenestoler samt sofaer med fotstøtte. Også enkeltkomponenter for møbelproduksjon.

I løpet av 2020 økte selskapets omsetning fra 1,5 til 6,2 millioner. Det defensive tapet gikk ned fra 1,2 millioner euro til 0,4 millioner euro. EUR.

Panevėžys-anlegget sysselsetter i dag mer enn 200 personer. Det forventes mer enn 350 ansatte de neste årene.

For å styrke tilbudet av sine tjenester i Europa, åpnet Ekornes et anlegg i Panevėžys i 2019. Litauen var godt egnet til å etablere selskapets første produksjons- og distribusjonssenter på grunn av den dyktige arbeidsstyrken og landets strategiske beliggenhet, som muliggjør kortere produktleveringstider.

Selskapet sysselsetter rundt 3100 personer over hele verden. 1934 Ekornes ble grunnlagt i 2006 og har vokst fra en lokal madrassprodusent til et globalt anerkjent merke. Selskapet lager produkter med eksepsjonell komfort og funksjonalitet – stoler, sofaer, senger, etc.

I dag opererer Ekornes i 48 land, har 19 salgssteder over hele verden og betjener mer enn 4000 salgssteder.

I følge Vida Staskonienė, direktør for investeringsutviklingsavdelingen til Invest in Litauen, bekrefter Ekornes sin beslutning om å fortsette å investere i Panevėžys regionens status som et moderne produksjonssenter.

«Panevėžys blir stadig valgt ut av industribedrifter i verdensklasse som produserer produkter av høy kvalitet. Forretningsmiljøet og den praktiske erfaringen i denne regionen innen ulike industrisektorer gjør det mulig for utenlandske investorer å betjene eksisterende kunder bedre og utvide sine aktiviteter til nye, uutnyttede markeder,» understreker V. Staskonienė.

Velg selskapene og temaene som interesserer deg – vi vil informere deg med et personlig nyhetsbrev så snart de er omtalt i «Verslo žinios», «Sodra», registersenteret osv. kilder