Home » Fra «Metroid» til «Returnal» kommer heltinnene til videospillene ut av kanonene sine

Fra «Metroid» til «Returnal» kommer heltinnene til videospillene ut av kanonene sine

by Thure Lindhardt

Tilgjengelig siden fredag, komme tilbake er den nye eksklusive PlayStation 5 og den siste med Die and Retry og til og med Rogue Lite, et spill hvor spillere dør og må starte på nytt for å avansere i spillet, fullføre et nivå eller beseire en sjef. Som spill som Ghosts» n Goblins, Dark SoulsHvor Sekiro, men også filmer som En endeløs dag Hvor Utkanten av morgendagen.
komme tilbake tar bokstavelig talt opp det samme konseptet med sin astronaut fanget i en tidssprang på den fremmede planeten Atropos.

Selene, en moden heltinne og bedre skildring

La oss snakke om heltinnen Selene Vallos, en karakter som sjelden sees og sjelden kan spilles i videospillet, nemlig en moden gresk-amerikansk kvinne med en kroppsbygning nær Brienne de Game of Thrones eller den nylig Oscar-vinnende Frances McDormand. Hvis hun stort sett er sett bakfra og i våtdrakt, og derfor strengt tatt ikke påvirker kvaliteten på spillet (det er veldig bra og veldig tøft), bidrar Selene til bedre representasjon av kvinner i media … som fortsatt trenge?

I boken hans Videospillheltinner, med undertittelen «Princesses without Distress», redigert av Ynnis, forfatter Bounthavy Suvilay, med støttende studier, minner oss om at kvinnelige karakterer er underrepresentert i videospill i tillegg til at de ofte er stereotype eller enkle seere. Imidlertid er videospillheltinner nesten like gamle som videospill, med for eksempel Ms. Pacman og hennes bånd- og leppestiftpiksler som så mange absolutt feminine attributter (sic).

Samus Aran, Becky, Kissy … heltinner fra 1980-tallet

På tidspunktet for prinsessene Peach og Zelda, lærer spilleren fordi for markedsføring er spilleren fortsatt en tenåring, på slutten av den første Metroid at under kombinasjonen av den imponerende leiesoldaten Samus Aran er det en kvinne skjult. Da like imponerende. Revolusjon? Bounthavy Suvilay setter dette i perspektiv og ser denne avsløringen som «en slags belønning»: «Spilleren tilbrakte flere timer med denne karakteren og oppdaget at det var en kvinne. Det er noe spennende fordi det er sjeldent og uoppnåelig for en japansk tenåring. Så Samus dukker opp i piksler og bikini og tar Ripley fra som eksempelutenomjordiskDet blir også tenkt mye komme tilbake.

«Det var allerede spill med heltinner på 1980-tallet,» legger Bounthavy Suvilay til, og siterer kenguruer og fuglemødre. kenguru og Flinky, den Ninja prinsesse fra Sega eller andre kvinner som kjemper mot romvesener Otenba Becky no Daibouken, Baraduke Hvor Layla Boken hennes viser dusinvis av heltinner, fra Chun-Li og Lara Croft til Ellie de De siste av oss og Alyx fra Et halvt liv, og viser utviklingen og diversifiseringen av representasjonene. Forfatteren slår fast at selv den stereotype og seksualiserte Lara Croft har tilegnet seg igjen fra kvinner som har gjort henne til en mektig figur, for eksempel gjennom cosplay.

Jo bedre skurken, jo bedre spillet

Hvis en heltinne, vi mener spillbar, kan være hushjelp i dag (solnedgang), en gammel dame på en kirkegård (Kirkegården), en gudinne og en ulv (Okami), en mor grevling (beskyttelse) eller en total skapelse (Cyberpunk 2077 og andre rollespill) det er mange sterke kvinner og … rødhårede! «Det er åpenbart i vestlige produksjoner,» kommenterer Bounthavy Suvilay på oppføringen Blod Rayne, Jane Shapard de Masseeffekt, Lilith av Grenseland, Aloy de Horizon Zero Dawn Hvor Battlefield V. «Hvis Japan ikke er redd for stilisering, foretrekker Vesten fotorealisme og velger alltid denne nyansen for å symbolisere det uvanlige, det ekstraordinære. «

Tross alt ble videospillet formet av heltinner som ikke er spillbare, men ikke mindre viktige. Vi husket Peach eller Zelda, som også utviklet seg gjennom årene og spillene, og ikke glemme Aeris, hjertet av Final Fantasy VII og hvorfor spillet har blitt en kult. Med sin onde Sephiroth også. «Som Hitchcock sa, jo bedre skurken, jo bedre er filmen,» forklarer forfatteren av Videospillheltinner. Dette gjelder også videospillet og dets skurker. portal ville ikke vært noe uten GLaDOS, og det samme for Systemsjokk med SHODAN, Stjerner skip med Sarah Kerrigan, eller Wolfenstein: Den nye ordenr med fru Irene Engel. Disse ikoniske kunstige eller onde intelligensene er veldig interessante karakterer, veldig godt skrevet og gir spill all sin smak. » Og når The Last of US Part II gir heltinnen og skurken spill, hvis det ikke er omvendt, er det utvilsomt årets spill.

You may also like

Leave a Comment