Home » ATP-finaler: Novak Djokovic kan tangere Roger Federers rekord

ATP-finaler: Novak Djokovic kan tangere Roger Federers rekord

by Erlend Loe

Djokovic ATP Finals vant i 2008 og 2012-15. Grupperivaler for serberne, som er sjuende, vil være greske Stefanos Tsitsipas (2.) og russerne Daniil Medvedev (4.) og Andrei Rublev (6.).

Den andre gruppen inkluderte spanjolen Rafael Nadal (1.), norske Casper Ruud (3.) og to debutanter i denne rekken, kanadiske Felix Auger-Aliassime (5.) og amerikanske Taylor Fritz (8.).

Det store tapet er fraværet til Carlos Alcaraz. Den 19 år gamle spanjolen, som ble historiens yngste ATP-leder etter å ha vunnet US Open Grand Slam, ble eliminert i kvartfinalen i forrige ukes turnering i Paris. Skaden i magemusklene ekskluderte ham også fra opptredenen i Torino.

SE OGSÅ: Polske kvinner ble eliminert fra Billie Jean King Cup

ATP Finals vil også avgjøre hvem som topper året på verdensrankingen. Alcaraz» ledere Nadal og Tsitsipas er til stede i spillet. Den vanskeligste situasjonen er grekeren, som trenger en triumf i kampen med en komplett gruppeseier. Med Nadal er det viktig å vinne alene, men også med tre gruppeseire eller å gå inn i finalen. Hvis ingen av disse scenariene gjelder, forblir Alcaraz nummer én på ATP-listen.

Konkurransen i første fase av ATP-finalen foregår i to grupper. I den kjemper spillere i henhold til «alle mot alle»-systemet. De to beste fra hver gruppe går videre til semifinalen og kjemper deretter om å komme til finalen som er planlagt til 20. november.

Hubert Hurkacz dro til Torino som andre innbytter. På grunn av Alcarazs uttak var polakken i underkant av åtte i turneringen. Den nederste av tabellen Fritz samlet bare 50 flere poeng i ATP-løpsrangeringen. I praksis betyr dette at Hurkacz ville ha prestert i arrangementet hvis han for eksempel i Australian Open eller US Open ikke hadde blitt eliminert i andre runde, men i fjerde, eller hvis han hadde kommet på tredjeplass i begge arrangementene.

Hurkacz presenterte seg i mesterskapet i fjor og tapte alle kampene i gruppen. Imidlertid nådde Wojciech Fibak finalen i 1976; han bukket under for spanjolen Manuel Orantes.

I tillegg har Łukasz Kubot, Marcin Matkowski og Mariusz Fyrstenberg vært med i doublekonkurransen til dette prestisjetunge arrangementet flere ganger tidligere. Den første nådde finalen i 2017 sammen med brasilianske Marcelo Melo, de to andre kom seg sammen for 11 år siden.

Torino har arrangert en turnering av denne rangeringen for andre år på rad. I 2009-20 ble sesongens åtte beste singler og topp åtte doubler spilt i London.

Grupper i individuell konkurranse i ATP-finalen 2022:

Grønn gruppe

Rafael Nadal (Spania, 1)
Casper Ruud (Norge, 3)
Felix Auger-Aliassime (Canada, 5)
Taylor Fritz (USA, 8)

Den røde gruppen

Stefanos Tsitsipas (Hellas 2)
Daniil Medvedev (Russland, 4)
Andrei Rublev (Russland, 6)
Novak Djokovic (Serbia, 7)

Sendinger fra ATP Finals-turneringen på sportskanalene Polsat og Polsat Box Go.

KN, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment