Home » Auckland. Shootout før VM. Det er ofre. FIFA uttrykte sine kondolanser | internasjonale nyheter

Auckland. Shootout før VM. Det er ofre. FIFA uttrykte sine kondolanser | internasjonale nyheter

by Gabriel Scott

se videoen
jeg skylder på Criminal syklus av Gazeta.pl. Hanna Dobrowolska snakker med Michał Fajbusiewicz. Del 4

Skytingen fant sted på en byggeplass i Aucklands sentrale forretningsdistrikt. Ifølge politiet var angriperen en mann bevæpnet med en hagle. To personer ble drept, inkludert angriperen. Politifolk var blant de skadde, sa han BBC. Fra forkunnskaper politiet Angriperen ser ut til å ha handlet alene. Det sier tjenestemenn i en uttalelse Motivene hans var verken politiske eller ideologiske, og det er ingen trussel mot nasjonal sikkerhet.

Shootout i Auckland i forkant av verdenscupen for kvinner. Det er ofre

Skytingen vil ikke påvirke åpningsseremonien til FIFAs verdensmesterskap for kvinner, som er planlagt til torsdag i Auckland. BBC siterte New Zealands statsminister Chris Hipkins som sa at skytingen ikke var en terrorhandling. Han takket «de modige menn og kvinner fra New Zealand Police som nøytraliserte faren og reddet andres liv».

Slike situasjoner utvikler seg raskt, og handlingene til de som risikerer livet for å redde andre er intet mindre enn heroiske.

– sa New Zealands statsminister. Auckland-ordfører Wayne Brown sa at alle FIFA-ansatte og fotballag er trygge. – Jeg kan ikke huske at noe lignende har skjedd i byen vår. Hendelsene denne morgenen var tragiske og bekymringsfulle for alle innbyggere fordi vi ikke er vant til dette, sa Brown.

Reuters lanserer en politipressekonferanse som beskriver når og hvor de første skuddene ble avfyrt og hva de gjorde under nødssituasjonen. Politikommisær Andrew Coster sa at angriperen ikke var formelt identifisert, men antas å være en 24 år gammel mann. Han skulle vært ansatt på byggeplassen der skytingen fant sted. «Personen var kjent for politiet for vold i hjemmet,» sa Coster.

Skyting i Auckland i forkant av FIFA verdensmesterskap for kvinner. FIFA svarer

FIFA sendte sine «dypeste kondolanser» til familiene til ofrene og sa at de var i kontakt med myndighetene i New Zealand. «Lagene som deltok i turneringen som var i nærheten av denne hendelsen fikk støtte,» het det. Fotballlag fra New Zealand, Norge, Italia, USA, Vietnam og Portugal var i byen på tidspunktet for skytingen. Åpningskampen spilles mellom New Zealand og Norge torsdag på Eden Municipal Stadium parkerekl 19.00 lokal tid [9:00 czasu polskiego – przyp. red.]. Sportssekretær Grant Robertson sa at det ville være ytterligere politistyrker i området for å sikre sikkerheten. Det niende FIFA verdensmesterskapet for kvinner vil bli arrangert av New Zealand og Australia.

You may also like

Leave a Comment