Home » Australian Open. Sensasjonelt nederlag for Rafael Nadal

Australian Open. Sensasjonelt nederlag for Rafael Nadal

by Gunnar Garfors

Rafael Nadal, nummer to på verdensrankingen, tapte sensasjonelt i andre runde av årets Australian Open til 65. på ATP-listen til amerikaneren Mackenzie McDonald 4:6, 4:6, 5:7. Spanjolen fikk helseproblemer igjen.

Interessant nok har Rafael Nadal spilt med Mackenzie McDonald før, men det var i 2020 under Roland Garros som er så populær for spanjolen. Da slo Nadal amerikaneren 6-1, 6-0, 6-3. Møtet deres onsdag i Melbourne så veldig annerledes ut.

I det første settet av dagens kamp på Rod Laver Arena var Nadal til tider hjelpeløs. Selv da han kom inn i rytmen kunne McDonald reagere med eksepsjonell effektivitet og vant til slutt det første settet 6-4.

Tidligere hadde Nadal klaget til dommeren på at hun startet tidtakeren for raskt mellom stevnene. McDonald bukket under for et dobbeltbrudd og henvendte seg til Marijana Veljović:

«I andre kamper kan jeg i det minste få et håndkle. Jeg kan ikke engang gjøre det mot deg. Jeg har det alltid travelt. Selv om jeg bare serverer, ikke noe håndkle, ser jeg på klokken og den er allerede fem, fire, tre… Håndkleet er der i den andre enden av plassen. Hvis du ikke vet det, klaget spanjolen til den serbiske dommeren.

I det andre settet på 3-5 måtte vi forholde oss til kampens nøkkelbegivenhet, da krøp Rafael Nadal og tok tak i låret og lysken hans.

Eurosport-skjerm

Kort tid etter ba den forsvarende troféspilleren om en medisinsk time-out og forlot banen. Nadals kone Xisce Perello klarte ikke holde tårene tilbake da leger behandlet mannen hennes.

Australian Open.  Sensasjonelt nederlag for Rafael Nadal
Eurosport-skjerm

Spanjolen haltet tydelig, og det så ut til at han ikke kom tilbake til banen. Til tross for smerten tok han imot hansken.

Australian Open.  Sensasjonelt nederlag for Rafael Nadal
Eurosport-skjerm
Australian Open.  Sensasjonelt nederlag for Rafael Nadal
Eurosport-skjerm

Imidlertid spilte han allerede stående og tapte det andre settet med samme forhold som det første.

I tredje sett fortsatte Rafa å kjempe og ledet til og med 5-4. Men så mistet spanjolen pasningen og McDonald gikk 6-5. Neste kamp var den siste.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment