Home » Ballon d’Or 2023 er bare en uke unna. Kjenner vi vinneren?!

Ballon d’Or 2023 er bare en uke unna. Kjenner vi vinneren?!

by Erlend Loe

30. oktober finner vi vinneren av Ballon d’Or for sesongen 2022/2023 på en galla i Paris. Den endelige avgjørelsen ble bekreftet av en annen journalist.

Denne gangen er det Matteo Moretto fra «Relevo». Italieneren regnes som en svært pålitelig informasjonskilde i fotballens verden. Han leverte nå nyheten, som allerede er publisert av blant annet katalanske «Sport», at Lionel Messi vil vinne den viktigste individuelle prisen i sin sport for åttende gang i karrieren.


36-åringens seier ser ut til å ha vært gitt siden avslutningen av verdenscupen i Qatar i desember i fjor. Deretter ledet han det argentinske landslaget til å vinne verdensmesterskapet, og la det manglende trofeet til det imponerende troféskapet sitt. I tillegg ble den Rosario-fødte spilleren kåret til turneringens beste spiller med sju mål og tre målgivende pasninger. Uten ham ville Albicelestes absolutt ikke vunnet sitt tredje verdenscupgull i historien.


I tillegg spilte Messi 41 kamper for Paris-Saint Germain forrige sesong, og scoret 21 mål og ga 20 assist, og laget hans vant det franske mesterskapet. Selv om det ikke kan nektes at 36-åringen ikke fortjener Ballon d’Or for sine prestasjoner innen klubbfotball, er det allment kjent at i denne typen konkurranser er det først og fremst de store representative begivenhetene som betyr noe. Også her strålte han. en gang til.


Alt tyder derfor på at Erling Haaland må vente på sin første endelige opptreden i folkeavstemningen til magasinet «France Football». I sesongen 2022/2023 scoret han 52 mål på 53 kamper og vant også Triple Crown med Manchester City. Det norske landslaget deltok imidlertid ikke i verdenscupen, noe som absolutt fratok snikskytteren sjansene til Ballon d’Or.

You may also like

Leave a Comment