Home » Beachvolleyball Nations Cup: Den norske triumfen

Beachvolleyball Nations Cup: Den norske triumfen

Nations Cup er en internasjonal konkurranse som startet i år. To par representerer hvert av de åtte landene, som er delt inn i to grupper i den første fasen. Rivaliseringen mellom landene består av to kamper – først spiller de lavere rangerte duoene sammen, og deretter de høyere rangerte. I tilfelle uavgjort, det såkalte gylne settet, der et par valgt av et bestemt lag spiller.

Se også: Polske volleyballspillere vil ikke spille om Nations Cup-medaljer!

Gruppevinnere gikk videre til semifinalen, med lag som ble nummer to eller tredje på fredag ​​som kjempet om en plass blant de fire beste i kvartfinalen. Østerrikerne vant med polakkene, og nordmennene vant med esterne. I semifinalen lørdag beseiret italienerne volleyballspillere fra Østerrike og spillere fra Norge – nederlenderne.

Både kampen om 3. plassen og finalen var hard og vinnerne måtte kåres i gullsettet. I kampen om bronsemedaljen startet østerrikerne bedre og vant den første kampen 2-0, men senere tok nederlenderne tilbake og vant den andre også i strake sett. Det avgjørende partiet ble spilt mellom vinnerne av de to foregående partiene. Volleyballspillere fra Nederland har sikret seg en sikker seier.

Konkurransen om gull var lik. Den første kampen var veldig tøff, til slutt var italienerne noe bedre i tie-break. I den andre kampen dominerte imidlertid de olympiske mesterne fra Tokyo Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Soerum Samuele Cottafava og Paolo Nicolai og vant komfortabelt 2-0. I gullsettet møtte disse to duoene hverandre igjen og nok en gang var Mol og Soerum i ledelsen.

Nordmennene bekreftet dermed sin dominans i sandvolleyball – Mol og Soerum la enda et trofé til fire europamesterskapstitler, en verdensmester og en olympisk mester, samt en rekke triumfer i World Tour-turneringer.

Beachvolleyball Nations Cup-resultater 2022:

Spillplass 3:

Østerrike – Nederland 1:2

Martin Ermacora/Moritz Bernd Pristauz-Telsnigg (Østerrike) – Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde (Nederland) 2:0 (21:19, 21:18)
Robin Seidl / Philipp Waller (Østerrike) – Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen (Nederland) 0: 2 (16:21, 16:21)
Martin Ermacora / Moritz Bernd Pristauz-Telsnigg (Østerrike) – Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen (Nederland) 8:15

Endelig:

Italia 1-2 Norge

Enrico Rossi/Adrian Carambula (Italia) – Mathias Berntsen/Hendrik Nikolai Mol (Norge) 2:1 (21:15, 19:21, 15:13)
Samuele Cottafava / Paolo Nicolai (Italia) – Anders Berntsen Mol / Christian Sandlie Soerum (Norge) 0:2 (12:21, 15:21)
Samuele Cottafava / Paolo Nicolai (Italia) – Anders Berntsen Mol / Christian Sandlie Soerum (Norge) 8:15.