Home » Belsat TV lanserer nyhetstjenester på ukrainsk

Belsat TV lanserer nyhetstjenester på ukrainsk

by Catherine Monroe

Fra tirsdag vil Belsat TV sende daglige nyhetsprogrammer på ukrainsk. Til nå har kanalens seere kunne se nyheter på hviterussisk og russisk, sa Belsat TVs sjef for reklamespesialist Miłosz M. Dobrzyński til PAP.

«Beslutningen om å utvide Belsats programmering er en reaksjon på situasjonen i Ukraina, der krigen har gjort det stadig vanskeligere for innbyggerne å få tilgang til oppdatert informasjon», heter det.

Det ble annonsert at nyheter på ukrainsk vil bli sendt klokken 20.00 Kiev-tid (19.00 Warszawa-tid). «De første utgavene vil bli utført av den ukrainske journalisten Svitlana Ovcharova, som tidligere jobbet for Belsat + Wot Tak + russiskspråklige nyhetstjeneste» – sto det.

Det ble forklart at «foreløpig vil et daglig nyhetsprogram bli sendt på ukrainsk».

«Antallet ukrainskspråklige materialer vil sannsynligvis måtte økes over tid. Spesielt når russiske tropper umuliggjør arbeidet til våre ukrainske kolleger, sier Aleksy Dzikawicki, visedirektør i Belsat, i rapporten.

Det ble husket at fra 24. februar, dagen da krigen brøt ut i Ukraina, endret Belsat tidsplanen for å gi så mye informasjon som mulig om hendelser i det landet. «I løpet av de første dagene av konflikten ble titalls timer med nyhetsblokker sendt direkte fra studioet i Warszawa, og fra 2. mars, etter at russerne bombet TV-tårnene i Kiev, sendte kanalen også programmet til ukrainske kanaler på nytt. sammen kringkasting» – heter det i rapporten.

«Hvis ukrainske medier og Internett til og med er fullstendig lammet av militære operasjoner, er det som gjenstår Belsat, som også kan mottas via satellitt. Dette betyr at Belsat ikke kan slås av i Ukraina,” forklarte Dzikawicki.

Belsat Television er en del av TVP SA og begynte å sende til hviterussisk publikum og på det hviterussiske språket i 2007. I 2017 ble nyhetstjenesten «Wot Tak» lansert, rettet mot russisktalende seere i hele det post-sovjetiske rommet.

«I tillegg har kanalen to nettsteder: belsat.eu, publisert på fire språk – hviterussisk, russisk, polsk og engelsk, samt en egen vot-tak.tv for russisktalende lesere utenfor Hviterussland» – minnes informasjonen sendt til PAP.

Det ble understreket at «kanalen er til stede på de viktigste sosiale nettverkene og på YouTube-plattformen, hvor det totale antallet abonnementer nærmer seg 1 million 300 tusen». «I de siste dagene har antallet mottakere fra Ukraina og Russland økt kraftig» – lagt til (PAP).

Forfatter: Grzegorz Janikowski

gj/ pat/

You may also like

Leave a Comment