Home » Bensin diesel hvor mye er en liter etter momsreduksjon polsk gutt

Bensin diesel hvor mye er en liter etter momsreduksjon polsk gutt

by Gabriel Scott

I torsdagens hovednummer «kunngjøringer» Infografikk med drivstoffpriser dukket opp i Jakub Krzyżaks materiale annonsert på «Bar» med uttalelsen «Stor prisreduksjon». (Drivstoff falt kraftig i begynnelsen av februar da momssatsen på drivstoff ble redusert fra 23 prosent til 8 prosent som en del av inflasjonsskjoldet).

Rapporten beskriver et fenomen som har blitt fremhevet i TVP-Info og TVPs nyhetsprogrammer siden desember: drivstoff i Polen er mye billigere enn i nabolandene, derfor omkommer mange mennesker derfra (hovedsakelig fra Tyskland og Tsjekkia) for å fylle drivstoff kl. grensestasjoner.

«Nyheter» til «Store prisfall»

Billig drivstoff, dagligvarer, strøm eller gass. Dette er effekten av antiinflasjonsskjoldet. Reduksjonen av den polske momsen og den tidligere særavgiften gjorde prisforskjellene gigantiske. Dette gjør det mer lønnsomt for våre naboer – tsjekkere, slovaker og tyskere – å komme til Polen for å kjøpe drivstoff eller mat – sa Danuta Holecka i kunngjøringen av materialet.

De dukket opp i den to infografikk som viser hvor mye bensin og diesel som kan kjøpes for PLN 100 i individuelle europeiske land. På begge rangeringene leder Polen foran Bulgaria, Ungarn og Romania, mens de skandinaviske landene og Nederland kommer opp i akterne.

Materialet har også en infografikk med et kart over Europa, som understreker at prisen på en liter bensin definitivt er den laveste i Polen – bare i Polen er den betydelig under PLN 6.

– Truffet. Nyhetene viste hvor mange liter drivstoff europeere vil fylle opp i sine land for 100 PLN. Luxemburgere, hvordan har du det der? Kan vi hjelpe nederlenderne på noen måte? – spurte Paweł Figurski fra Gazeta Wyborcza på Twitter.

Basert på data fra Nielsen Audience Measurement i januar i år. Hovedutgaven av «Wiadomości» ble sett av gjennomsnittlig 2,79 millioner mennesker (12,1 prosent mindre enn for ett år siden), hvorav 2,13 millioner på TVP1 og 665 000. på TVP info.

Polsk avtaleprofil tilbyr lave priser

På kvelden dukket det opp en rekke oppføringer i regjeringsprofilen som sammenlignet prisene på 95 bensin og diesel i Polen og flere andre europeiske land polsk Lada. I infografikk Prisene som samles inn på stasjonene til det statseide Orlen-konsernet er mye lavere enn prisene (i PLN, til 1. februar-kursen) i hvert av de sammenlignede landene.

– Vi beskytter polske familier og reduserer skattene ytterligere. 1. februar trådte nye støtteverktøy i kraft under #TarczaAntyinflacyjna. Polakkene vil i mindre grad merke effekten av inflasjonen – understreket i en av oppføringene. – Som et resultat er drivstoffprisene lavere enn for eksempel i Norge – lagt til.

– Foreløpig, med lavere drivstoffpriser enn i 2012, er minstelønnen ikke bare nesten dobbelt så høy, den beskattes også mindre. Derfor kan du bruke den til å kjøpe mer enn 2 ganger mer drivstoff. Prisen på drivstoff i Polen er lavere enn for eksempel i Spania – leser vi i en annen oppføring.

Journalister: Er det satire?

Mange journalister kommenterer oppføringer i profilen til den polske avtalen understreket at det ikke ble tatt hensyn til de store inntektsforskjellene mellom Polen og landene i Vest- og Nord-Europa.

– Det er vanskelig for meg å ikke legge merke til at gjennomsnittslønnen i Norge i september 2021 var 48 750 kroner brutto, det er omtrent 22 207 PLN. Så det var 3,34 ganger høyere enn i PL. Derfor bør bensinprisen i Polen være 2,8 PLN. Polsk Lada, du må prøve litt mer – sa Andrzej Krajewski fra «Dziennik Gazeta Prawna».

– Minste timelønn i Norge er rundt PLN 80 i regulerte bransjer. Minste timelønn i Polen er PLN 19,7 – bemerket Michał Protaziuk fra Onet. – #mzf drivstoffprisene i Polen i PLN var allerede lavere enn i Norge før økningen. For generelt sett er Norge et dyrt land omregnet til zloty. Det ville sett annerledes ut om vi tok med gjennomsnittslønnen. Og nå en bonusspøk: la oss sammenligne hvor mange elbiler som kjører i begge land – la Dariusz Ćwiklak til fra «Newsweek Polska».

Noen mente ikke at slike upålitelige sammenligninger ble gjort på en myndighetsprofil. – Er det satire? Gjennomsnittlig lønn i Polen 5,9 tusen. zloty. Gjennomsnittslønnen i Norge er 22.000. PLN – sa Hubert Biskupski fra «Super Express». – TDra dit i Norge – sa Michał Wróblewski fra Wirtualna Polska.

– I neste episode en sammenligning med Sveits. Like nyttig – kommenterte Kataryna, en spaltist for «Plus Minusa».

Den polske avtalens Twitter-profil har vært aktiv siden mars i fjor. (Innledende programforutsetninger ble kunngjort i mai). 5,2 tusen følger. Bruker.

You may also like

Leave a Comment