Home » Betegnelse på den jødiske kirkegården i Janów Podlaski

Betegnelse på den jødiske kirkegården i Janów Podlaski

by Catherine Monroe

Seremonien for den høytidelige overrekkelsen av markeringen av den jødiske kirkegården i Janów Lubelski er også åpningen av den andre utgaven av en slik begivenhet dedikert til de jødiske nekropolene.

Påmelding til vår siste konferanse har startet. PRECOP 27, i regi av WNP.PL, finner sted 18.-19. oktober og går foran COP27 klimatoppmøtet i Egypt. Vi inviterer!

Arrangementet er organisert av POLIN-museet for polske jøders historie, National Monuments Office of the Ministry of Culture and National Heritage og Museum of the History of Photography Foundation i samarbeid med Ławeczka Dialogu Association fra Janów onsdag 21. september , 2022 kl. 12 – den ved ul. polske hær, fortalte Olga Kaliszewska fra pressekontoret til POLIN-museet til PAP.

Under seremonien, takket være innsatsen til Ławeczka Dialogu Association fra Janów og aktivitetene til National Monuments Office of Poland, vil en informasjonstavle plassert på kirkegården offisielt presenteres for første gang.

Markeringen – formen basert på matzevaen, den tradisjonelle formen til en jødisk gravstein – kombinerer tradisjon med en moderne form for minnesmerke. QR-skiltet plassert på plaketten viser til en mer omfattende beskrivelse av nekropolisen i Janów Lubelski, tilgjengelig på den historiske nettsiden.

Seremonien vil bli deltatt av representanter for lokalsamfunn, samt Anna Czerwińska-Walczak, nestleder ved National Monuments Institute, og Zygmunt Stępiński, direktør for POLIN-museet. Seremonien vil bli ledet av Zbigniew Nita fra Ławeczka Dialogu Association.

Arrangementet vil – som Kaliszewska informerer – være ledsaget av et program – pedagogiske aktiviteter rettet mot lokalsamfunnet. Studenter ved Liceum Ogólnokształcące im. Bohaterów Porytowego Wzgórze og den offentlige barneskolen med integreringsavdelinger for dem. Jan Zamoyski i Janów Lubelski.

På workshopene før onsdagsarrangementet lærte ungdommene om en annen dimensjon av byens historie og utvidet sin kunnskap om tradisjoner knyttet til jødiske kirkegårder og jødisk kultur.

Presentasjonen av minnetavlen og det tilhørende programmet for markeringen er en del av prosjektet «Jødisk kulturarv», finansiert av et tilskudd som Island, Liechtenstein og Norge gir til POLIN-museet som en del av EØS-fondet, samt av statsbudsjettet. Målet med prosjektet er å beskytte og offentliggjøre arven til polske jøder gjennom utdannings- og kulturprogrammer.

Innen 2024 – under implementeringen av ŻDK-bevilgningen – vil nye markører for jødiske kirkegårder dukke opp i hver av de 16 provinsene. Høytidsmarkeringene suppleres med et pedagogisk opplegg for barn og unge.

Sjekk ut vår nyeste 1×1. Om å bygge en personlig merkevare med Mateusz Kusznierewicz…

KOMMENTARER (0)

Gå til artikkelen: Betegnelse på den jødiske kirkegården i Janów Podlaski

You may also like

Leave a Comment