Home » Tyskland fikk gass fra Norge. Polen forhandler fortsatt

Tyskland fikk gass fra Norge. Polen forhandler fortsatt

by Erlend Loe

– Norge har økt gassproduksjonen for oss. Dette vil komme oss godt gjennom vinteren og vi kan fylle opp bensintankene våre igjen neste år», skrev forbundskansler Olaf Scholz på Twitter.

Han takket også de lokale myndighetene for at «de kan stole på Norge som energileverandør».

Detaljene i avtalen mellom Norge og Tyskland er ennå ikke kjent, men det er allerede kjent at takket være ham vil det skandinaviske landet bli verdens største gasseksportør. For første gang i historien vil den gå forbi Russland i denne forbindelse.

Resten av artikkelen under videoen

Vi vil minne om at Polen samtidig er svært interessert i å motta norsk gass. Hos Business Insider Polska var vi de første som skrev dette i slutten av juli Det blå drivstoffet er kanskje ikke nok til å starte gassrørledningen Baltic Pipe fullt ut. Dette bør starte til høsten.

Den polske gassgiganten PGNiG har ennå ikke signert kontrakter for slike mengder gass fra Norge som vil fylle den nye gassrørledningen Baltic Pipe. Dette er hovedretningen for blå drivstoffforsyninger til Polen etter at den ble avskåret fra det russiske råstoffet. Det er nå mange som er villige til å kjøpe norsk gass, og Polen må konkurrere med andre europeiske land om kontrakter.

Våre samtalepartnere advarte for en tid tilbake om at det vil bli ekstremt vanskelig og svært kostbart å fylle Baltic Pipe neste år. – Polske forhandlere er ikke tryllekunstnere – sier eksperter, men påpeker at landet vårt har noe spesielt å tilby nordmenn – konsesjoner for havvindmøller.

You may also like

Leave a Comment