Home » Mandag (19/09) – se den viktigste informasjonen fra landet …

Mandag (19/09) – se den viktigste informasjonen fra landet …

by Catherine Monroe
(21:40) Løsninger for å fryse energiprisene i 2023 for husholdninger som bruker mindre enn 2000 kWh er revolusjonerende.

Jeg har aldri hørt om noe land i Europa som har gått så langt for å beskytte sine innbyggere mot økende energipriser – vurderte minister Waldemar Buda.

Opplevde mer.

(19:10) Innenriks- og administrasjonsdepartementet skjerper restriksjonene for russeres innreise til Polen – dette følger av utkastet til endring av dekretet. Bartosz Grodecki, nestleder for innenriks- og administrasjonsdepartementet, forklarte at russiske statsborgere ikke kan reise til Polen for turisme, forretnings-, kultur- eller sportsformål. Endringene er avtalt med de baltiske statene.

Mandag publiserte regjeringens lovgivningssenter et utkast som endrer forskriften til innenriks- og administrasjonsministeren, som for øyeblikket begrenser muligheten for ankomst og ankomst til Polen fra Russland og Hviterussland til visse kategorier av reisende.

Opplevde mer.

(18:30) Da vi advarte om Kremls gjenoppliving av nyimperialistiske ambisjoner, ble vi behandlet med en klype salt som hysteriets stemme; Vi må ha mot til å kalle ondskapen ondskap, Russland i dag er et ondskapens rike og et løgnens rike, sa statsminister Mateusz Morawiecki i Bratislava mandag.

Regjeringssjefen deltok mandag på det 2. konservative toppmøtet i Bratislava sammen med Slovakias statsminister Eduard Heger. Hovedtemaet for møtet var de viktigste utfordringene for dagens Europa.

Opplevde mer.

(17:40) Navnedagen til Święty Marcin-gaten i Poznań vil ikke finne sted i november, kunngjorde arrangøren av Zamek kultursenter mandag. Årets tradisjonelle navnedag erstattes av Martindagene.

Hvert år den 11. november feirer hovedstaden Wielkopolska uavhengighetsdagen og navnedagen til en av byens hovedgater – gaten Święty Marcin.

Opplevde mer.

(16:30) Informasjonen om lekkasjen ved atomkraftverket Isar II ble offentliggjort av miljødepartementet i Berlin mandag, meldte Reuters-byrået. Det er et av de tre atomkraftverkene som for tiden er i drift i Tyskland.

Operatøren av det sørtyske atomkraftverket Isar II rapporterte lekkasjen til Miljøverndepartementet og forsikret ham om at det ikke var «ingen risiko for sikkerheten, men det kan være behov for reparasjoner».

Opplevde mer.

(15:50) Niedersachsens statsminister Stephan Weil erklærte at «gassrørledningen Nord Stream 2 aldri vil bli satt i drift», selv etter at Putin-tiden er over.

«Tapet av tillit er så grunnleggende at det aldri vil være en situasjon der den føderale regjeringen kan stole på energi fra Russland,» sa Weil til dpa mandag.

Opplevde mer.

(15:40) Statsminister Mateusz Morawiecki ankom Bratislava mandag ettermiddag for det andre konservative toppmøtet; Der vil han holde en tale om aktuelle utfordringer for Sentral-Europa og delta i en panelsamtale med den slovakiske statsministeren Eduard Heger.

Regjeringens talsmann Piotr Müller påpekte at arrangementet samler representanter for europeiske konservative miljøer fra politikk, kultur og religion.

Opplevde mer.

(14:40) Fire tusen soldater har deltatt eller vil ta del i å fjerne kisten som inneholder liket av Storbritannias dronning Elizabeth II, opplyser det britiske forsvarsdepartementet.

Opplevde mer.

(13:40) Nye funn i det tidligere Gestapo-hovedkvarteret i Zakopane og det tilhørende arbeidsvolumet kan forsinke ferdigstillelsen av museet for andre verdenskrig som bygges her.

Ytterligere problemer er effektene av krigen i Ukraina, det vil si mangel på arbeidskraft, tilgang på materialer og stigende priser, sa Tatra Museums visedirektør Michał Murzyn til PAP, som er ansvarlig for å lage det nye anlegget.

Opplevde mer.

(12:10) Verdensmedier beskriver åpningen av kanalen gjennom Vistula Spit på lørdag. Artikler om denne hendelsen dukket opp på nettsidene til blant andre Washington Post, Le Figaro og Frankfurter Allgemeine Zeitung. Kabelen som åpner kuttet ble publisert av blant andre Associated Press, AFP, Bloomberg, UPI, Anatolia og Lusa.

Åpningen av Vistula Spit-kanalen demonstrerer Polens uavhengighet fra Russland, skriver AP i en artikkel publisert blant andre. av den amerikanske avisen «Washington Post», fjernsynsportalene ABC og Euronews eller Hong Kong-avisen «South China Morning Post».

Opplevde mer.

(11:40) Tyskland/»FAZ»: Åpningen av kanalen gjennom Vistula Spit betyr frihet og uavhengighet fra Russland for Polen

Polen har oppfylt sin intensjon og åpnet en kanal som forbinder Vistula-lagunen med Østersjøen, utenom Russlands Kaliningrad-oblast, skriver det tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung. Som han påpeker, var datoen for åpningen av kanalen symbolsk, for den 17. september 1939, kort tid etter tyskerne, angrep Sovjetunionen Polen som en del av gjennomføringen av Molotov-Ribbentrop-pakten.

Opplevde mer.

(10:30) Nestleder for utenrikskontoret: Presidentens møte med den britiske statsministeren viser Polens rolle i internasjonal politikk

President Andrzej Dudas møte med den nye britiske statsministeren Liz Truss i den «edle gruppen» av fire andre statsministre viser rollen Polen spiller i internasjonal politikk i dag, sa viseutenriksminister Marcin Przydacz mandag.

Opplevde mer.

(9:30) Ukraina / President Zelenskyy om beskytningen av atomkraftverket: Russland må stoppes

Russland er en trussel mot hele verden, det må stoppes til det er for sent, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy mandag, i en kommentar til den russiske hærens beskytning av Sør-Ukrainas atomkraftverk i Mykolaiv oblast.

Opplevde mer.

(9:20) Israel / President Duda for den daglige Israel Hajom: Russland vil alltid ha makt over Sentral- og Øst-Europa

Russland vil alltid ha makt over hele Sentral- og Øst-Europa, men fritt Polen, fritt Ukraina og alle andre uavhengige stater i vår region vil aldri gå med på dette; for våre nasjoner er det et spørsmål om liv og død, bevaring av identitet og overlevelse – skrev presidenten for Republikken Polen Andrzej Duda i en artikkel publisert på portalen til den daglige Israel Hajom.

.

(8:30) Woody Allen går av med pensjon. Han spiller for tiden sin siste film

Like legendarisk som den beryktede regissøren Woody Allen er i Paris, hvor han lager sin femtiende film til nå. Under filmingen fant han et øyeblikk til å snakke med den spanske avisen La Vanguardia. I et intervju med henne innrømmet Woody Allen at «Wasp 22», som ble filmet, ville være den siste filmen han ville regissere. Så trekker han seg tilbake.

(8:00) Dødstallet i kampene på grensen mellom Kirgisistan og Tadsjikistan har steget til 94

Dødstallet i kampene på den kirgisiske-tadsjikiske grensen forrige uke har steget til 94. Kirgisistan melder 59, Tadsjikistan 35. Det brøt ut kamper på den ustabile grensen mellom de to landene onsdag, og fredag ​​ble det kunngjort våpenhvile.

(7:10) Nestleder i departementet for nasjonalt forsvar: Drapene i Izium og Bucza viser at dette ikke er et unntak, men en operasjonsregel for den russiske hæren

Drapene i Izium, Bucza og mange andre steder i Ukraina utmatter egenskapene til massekrigsforbrytelser; Så dette er ikke et unntak, men regelen for den russiske hærens operasjoner – sa nestleder i det nasjonale forsvarsdepartementet Marcin Ociepa i et intervju med PAP mandag.

(2:50) USAs president Joe Biden sa i et intervju med CBS at i tilfelle et «enestående kinesisk angrep» på Taiwan, vil amerikanske tropper forsvare ham. Han gjentok også USAs «jernkledde» forpliktelse til å hjelpe Ukraina. Han ønsket ikke å bekrefte at han ville stille ved neste presidentvalg.

På søndagens CBS-program 60 Minutes ble spurt om amerikanske tropper ville forsvare Taiwan i tilfelle et kinesisk angrep, svarte Biden: «Ja, hvis det virkelig var et enestående angrep.»

.

You may also like

Leave a Comment