Home » Wojciech Nowicki har en sjanse til å bli Årets idrettsmann på det gamle kontinentet

Wojciech Nowicki har en sjanse til å bli Årets idrettsmann på det gamle kontinentet

by Erlend Loe

Białystok Hammer – Wojciech Nowicki – var blant de nominerte konkurrentene til tittelen European Sportsman of the Year. 33-åringen kjemper om den prestisjetunge prisen sammen med 9 andre utøvere. Avstemningen er allerede i gang.

Foto: Ru

European Athletics, det europeiske forbundet av nasjonale friidrettsforbund, har annonsert nominasjoner til å velge årets beste utøver i en prestisjefylt folkeavstemning. Wojciech Nowicki kan oppnå ærestittelen. Hammerhaien fra byen vår, som for ikke så lenge siden forsvarte tittelen mester på det gamle kontinentet, er blant de «10» nominerte. I tillegg til innbyggeren i Bialystok, er det også spillere med i spillet for den prestisjetunge prisen: Jake Wightman (Storbritannia, 1500m og 800m), Gianmarco Tamberi (Italia, høydehopp), Pedro Pichardo (Portugal, trippelhopp), Kevin Mayer (Frankrike , Allkill), Miltiadis Tentoglou (Hellas, lengdehopp), Lamont Marcell Jacobs (Italia, sprint), Jakob Ingebrigtsen (Norge, 1500m og 5000m), Armand Duplantis (Sverige, stavsprang) og Kristjan Ceh (Slovenia, diskos kaste).

Stemmedetaljer (frem til 30. september) finner du på den offisielle nettsiden Europeisk friidrett. Fansstemmer utgjør 25 % av totalen. Resten er meningene fra media, ekspertpanelet og medlemsforeningene.

Vinnerne kunngjøres ved en seremoni i Tallinn, Estland 22. oktober. Spesielt er det Wojciech Nowicki som kjemper om tittelen European Sportsman of the Year for første gang. Da Hammerhead ble nominert til blant annet denne tittelen for et år siden.

You may also like

Leave a Comment