Home » Bidens besøk til Polen. Stengte parkeringsplasser og veier, ZTM-ruteendringer

Bidens besøk til Polen. Stengte parkeringsplasser og veier, ZTM-ruteendringer

by Gunnar Garfors

Tirsdag morgen 21. februar kommer USAs president Joe Biden til Warszawa. På ettermiddagen holdes talen hans i hagen til Det kongelige slott.

Det to dager lange besøket varer til onsdag ettermiddag. På mandag vil parkeringsrestriksjoner bli innført i gatene i Śródmieście, og trafikken vil bli stoppet under passering av kolonner med utenlandske politikere.

Det skal opprettes en stab i vaktsentralen som skal koordinere arbeidet til alle tjenester i byen. Hovedstaden appellerer til innbyggerne om å følge instruksjonene fra myndighetene med ansvar for sikkerhet når den amerikanske presidenten kommer på besøk.

Hengende parkering i sentrum

Fra 21. til 22. februar vil det bli innført store endringer i veitrafikken, som hovedsakelig vil påvirke området i sentrum av Warszawa og Gamlebyen. Parkering vil være forbudt i mange gater.

Parkeringsunntak gjelder også for anviste parkeringsplasser, bukter og fortau. Restriksjoner gjelder også for kryssende gater innenfor 50 meter fra gatekryss (eller frem til første kryssing).

Politiet stopper midlertidig trafikken i utvalgte gater i Śródmieście under passering av konvoier med kjøretøy som frakter gjestenes representanter. Det kan innføres restriksjoner for fotgjengere og syklister. Disse vil i hovedsak berøre området rundt hoteller, presidentpalasset og det kongelige slott. Samtidig kan statlige myndigheter ta operative beslutninger om å stenge andre veier fra trafikk.

Fra 20. til 22. februar (mandag til onsdag) er følgende gater forbudt å parkere: Emilii Plater – på delen av Al. Jerozolimskie til ul. Nowogrodzka og på strekningen fra ul. Śliska til Siena på vestsiden (ved siden av hotellet); Śliska – på strekningen fra ul. Emilii Plater til Sosnowa (bak hotellet); Sosnowa – på strekningen fra ul. Śliska til Siena; Sienna – på strekningen fra ul. Sosnowa til Emilia Plater; Nowogrodzka – på strekningen fra ul. Emilia Plater til Chałubiński; Zamkowy Square – overalt; Senatorska – på strekningen fra ul. Miodowa til Podwale; Podwale – på seksjonen fra ul. Senatorska til kapittelet; kapitler – hele lengden; Parkeringsplass under Śląsko Dąbrowski-broen (mellom Grodzka-gaten og Nowy Zjazd-gaten) – i hele lengden; Bugaj – langs hele lengden; smerte – langs hele lengden; Wybrzeże Gdańskie – på kongeslottets side, på seksjonen fra ul. Sørge for Grodzka; Grodzka – langs hele lengden; Ny Zjazd – hele veien.

I løpet av denne tiden kan du heller ikke parkere på parkeringsplassene til distriktskontoret: at al. 3 Maja (under arkadene til Poniatowski-broen), ved ul. Wybrzeże Gdańskie (mellom ul. Boleść og Grodzka).

Politiet regulerer trafikken

Under president Joe Bidens besøk i hovedstaden vil politiet midlertidig stoppe trafikken på veiene som fører til Chopin Airport, Marriott Hotel og Intercontinental Hotel, samt i området til presidentpalasset og det kongelige slott.

Bilistene må regne med trafikkstengninger, f.eks. på gata: Żwirki i Wigury, Raszyńska, al. Jerozolimskie og Józef Poniatowski-broen, Emilia Plater, Marszałkowska, Nowy Świat, Krakowskie Przedmieście, Wisłostrada fra Grota Rowecki-broen til Łazienkowski-broen.

Under øktene kan tjenestene også beslutte å stenge gater i Gamlebyområdet: al. «Solidarność» og Śląsko-Dąbrowski-broen, Senatorska, Podwale og Kapitulna.

Fra tirsdag fra begynnelsen av dagen til onsdag til slutten av dagen er sykkelfeltet ved ul. Emilii Plater, på strekningen fra ul. Świętokrzyska til ul. Golden.

Rådhuset anbefaler å unngå Warszawa sentrum fra tirsdag morgen til onsdag kveld.

Fotgjengere og kollektivtransport skal ikke spares for vanskelighetene

Fotgjengere bør forvente forstyrrelser i Marriott- og Intercontinental-områdene. Tjenester kan beslutte å stenge gangveier og fortau i området til disse to bygningene. Politiet kan også beslutte å begrense fotgjengertrafikken i nærheten av det kongelige slott og presidentpalasset.

Kollektivtrafikkpassasjerer vil også møte vanskeligheter. Kollektivbiler vil bli dirigert til omkjøringsveier langs de nærmeste farbare veiene, deres ruter kan også bli forkortet. Av den grunn vil flere busslinjer legge om rutene tirsdag og onsdag slik at de ikke betjener de delene av byen der det er ventet de største trafikkendringene.

Ruten til linje 521 vil bli forkortet – busser vil kun kjøre på strekningen Falenica-Wiatraczna. Rute 518-busser vil operere på ruten Nowodwory-Metro Marymont. Linje 178-busser – de når Rondo Daszyńskiego t-banestasjon kun fra Ursus, de betjener ikke resten av ruten. På den annen side krysser ikke linjene 117 og 507 Vistula – fra Washington-rundkjøringen blir de dirigert til Stadion Narodowy metrostasjon og avslutter ruten her.

Trikkelinje 13 legges ned tirsdag.

Rådhuset oppfordrer til bruk av T-bane og tog. Tirsdag og onsdag går det hyppigere T-banetog på begge linjene. ZTM-billetter gjenkjennes på Koleje Mazowieckie-tog og på utvalgte forbindelser fra andre jernbaneselskaper.

Tirsdag og onsdag får passasjerene hjelp av flere informanter. På sentrale punkter vil du bli guidet til de beste tilgjengelige transportformene. Flere titalls trafikksikkerhetsinstruktører skal jobbe i Warszawas gater. Oppdatert informasjon om hvordan offentlig transport fungerer vil være tilgjengelig på WTP-nettstedet og sosiale medier i «live» dekning av gatene i Warszawa tirsdag kl 6-21 og onsdag kl 6-18.(

Chopin lufthavn forventer ingen vanskeligheter i driften av flyplassen på grunn av besøket til den amerikanske presidenten

På grunn av det planlagte besøket av USAs president Joe Biden til Polen, forventer vi ingen vanskeligheter i driften av selve Warszawa Chopin lufthavn, sa flyplasstalskvinne Anna Dermont til PAP.

USAs president Joe Biden vil være i Polen tirsdag og onsdag. Air Force One med USAs president ankommer Warszawa tirsdag morgen.

– På grunn av det planlagte besøket av den amerikanske presidenten til Polen, forventer vi ingen vanskeligheter i driften av selve Warszawa Chopin lufthavn, sier Anna Dermont, talskvinne for flyplassen.

Hun understreket imidlertid at mulige vanskeligheter med å få tilgang til flyplassen fra sentrum av Warszawa bør forventes. Spesielt langs gaten Żwirki i Wigury. Talskvinnen anbefaler å følge byens kunngjøringer om hvordan offentlig transport fungerer under presidentspalten.

«Vi foreslår å velge adkomst fra Warszawa-Ursynów sørlige ringvei til James Gordon Bennett Street. Folk som planlegger å komme seg til flyplassen med offentlig transport på dagene av den amerikanske presidentens besøk, anbefales å bruke Fast Urban Railway-toget (linje S2 )» – sa talskvinnen.

Dermont anbefalte også å ta hensyn til midlertidig merking, for eksempel med hensyn til stenging av enkelte veier i nærheten av flyplassen og fremveksten av midlertidige stopp- og parkeringsforbud.

«Ajourførte nyheter om mulige endringer eller vanskeligheter vil vises på Chopin Airports nettside og sosiale medier,» sa hun.

Warszawa Chopin flyplass er den største flyplassen i Polen. Den har en sivil og en militær del hvor VIP-er ankommer. Flyplassen administreres av det statseide selskapet «Polish Airports». I fjor håndterte flyplassen over 14,4 millioner passasjerer.

Forfatter: Aneta Oksiuta

aop/amac/

MOS)

mas/ akub/ jann/

You may also like

Leave a Comment