Home » El. EM 2024: Spania slår Norge. To rookie-mål!

El. EM 2024: Spania slår Norge. To rookie-mål!

Spania fikk en god start på kvalifiseringen til EM 2024. I Malaga slo spillere fra den iberiske halvøy Norge 3-0. To mål for spanjolene kom fra Joselu, som debuterte i nasjonale farger.

Luis de la Fuentes spillere tok initiativet fra start. De åpnet porten veldig raskt. Dani Olmo scoret i det 13. minutt. RB Leipzig-spilleren slo Orjan Nyland med et skudd i høyre hjørne. Det var Olmos sjette mål i nasjonale farger. Senest scoret han mot Costa Rica i VM 23. november i fjor.

SE OGSÅ: Vertene for EM 2024 vant i en vennskapskamp

Nordmennene, som måtte klare seg uten skadde Erling Haaland, kunne utligne i første omgang. I det 29. minutt fikk Fredrik Aursnes ballen i 16-meteren og skjøt på mål. Skuddet hans ble strålende reddet av Kepa Arrizabalaga. I det 31. minutt kunne Mikel Merino ha satt scoringen opp igjen, men skuddet hans ble avvist fra Nyland.

Spillerne, med Stale Solbakken i spissen, søkte konsekvent en utligning i andre omgang. I det 81. minutt hadde Alexander Sorloth ballen i feltet, men skuddet hans gikk utenfor høyre stolpe. Ubrukte situasjoner tok til slutt hevn på skandinavene. I det 84. og 85. minutt scoret Espanyol-spissen Joselu, som debuterte for landslaget.

Spania leder gruppe A ex aequo med Skottland, som slo Kypros på lik andel. I andre runde skal «La Furia Roja» spille i en delegasjon med Skottland. Reisen venter også nordmennene som møter Georgia.

Spania 3-0 Norge (1-0)

Mål: Dani Olmo 13, Joselu 84, 85