Home » Bilde fra den tyske flyplassen. Dette er effekten av sanksjonene som er pålagt Russland – o2

Bilde fra den tyske flyplassen. Dette er effekten av sanksjonene som er pålagt Russland – o2

by Gunnar Garfors

Saken ble kunngjort søndag 14. august av konsernets redaksjonelle nettverk (RND) publikasjoner, med henvisning til det føderale transportdepartementet. Den russiske eierens fly kan ikke forlate landet på grunn av sanksjoner. 27. februar, tre dager etter starten på den russiske invasjonen av Ukraina, stengte Tyskland luftrommet for russisk luftfart.

Russiske fly står fast i Tyskland

Hovedsakelig små maskiner sitter fast i tyske havner – inkludert forretningsfly eller fly som brukes til charterfly. I følge det føderale departementet er det tre An-124 i Leipzig og i Köln – Bombardier BD-100-1A10 Challenger 300 og Boeing 737.

Det er en russisk Boeing 747 ved Hahn-havnen i Frankfurt, en Cessna 750 Citation X i turistregionen Baden-Baden, to Embraer ERJ-135BJ Legacy 600 og en Bombardier. I München er det et Airbus A320 passasjerfly, en gang leid fra russiske flyselskaper – avgjørelsen om skjebnen må tas av eieren.

Siden flyene er underlagt start- og flyforbud på grunn av EUs sanksjonsregime, kan de ikke brukes av eieren og kan ikke transporteres andre steder, forklarte det føderale transportdepartementet.

Russerne ga ikke opp de leide flyene

Departementet la til at russiske fly kun kan motta grunnleggende tjenester – som beskyttelse mot uautorisert tilgang til dem. Ethvert annet inngrep er forbudt, det samme er levering av reservedeler.

13. juli skrev den amerikanske avisen The Washington Post at russiske flyselskaper nektet å returnere mer enn 400 utenlandske leasede fly. Av 515 maskiner da Russland ble sanksjonert for krigen i Ukraina, klarte eierne å gjenopprette bare rundt 80. Forsikringskrav har allerede nådd 10 milliarder dollar.

De demonterer sine egne fly

I mellomtiden har russiske flyselskaper allerede begynt å demontere fly for å få reservedeler de ikke kan kjøpe på grunn av vestlige sanksjoner. Russiske flyselskaper likviderer noen av flyene, og de bergede komponentene brukes til å reparere andre enheter. Ifølge Reuters-byrået skal denne praksisen bli en del av hverdagen for det russiske nasjonale flyselskapet Aeroflot.

Se også: Nasjonal gjenopprettingsplan. Smith om regjeringen: «Det er deres plikt»

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment