Home » Bożydar Ivanov: Auraen er alltid god. Ballen forbinder oss fortsatt, men VM ligger foran oss…

Bożydar Ivanov: Auraen er alltid god. Ballen forbinder oss fortsatt, men VM ligger foran oss…

by Catherine Monroe

Den polske «Mourinho», selv om det kallenavnet sjelden brukes i forbindelse med «Nasjonal»-treneren, kom godt med da vi slapp å spille semifinale i sluttspillet med Russland. Imidlertid utarbeidet han den ideelle strategien for Sverige selv. Han vant det han burde med Wales i Nations League, han tok et poeng mot nederlenderne og det er ikke hans feil at franskmennene og engelskmennene mislykkes i denne konkurransen. Den siste plassen i nummer én kurv er ned til spilleren selv, men også litt flaks.

Men vi gjorde det vi måtte gjøre. Og takket være det har vi nå havnet i det som kanskje er den svakeste kvalifiseringsgruppen. I stedet for å spille for eksempel Belgia og Sverige, eller Spania og Norge hvis vi faller ut av den første gruppen. Og selv fra vår øverste kurvposisjon kunne vi ha møtt Frankrike og Irland eller England og Ukraina. Settet vårt virker finere. Kanskje ikke følelsesmessig eller markedsføringsmessig, men jeg har ikke sett noen i delegasjonen vår glade i Frankfurt.

SE OGSÅ: Czesław Michniewicz ville ikke spille el. Euro. «De presenterer den tyske ballen»

Michniewicz er hjemme på arrangementer som Fish in the Water. Han snakker om fotballlegender som gårsdagens Robbie Keane, snakker med managerne med bedre kjente navn, føler seg ikke kompleks, ikke bare fordi han har verdens beste forwards på laget. Han står ikke bak en profesjonell karriere som er imponert av Roberto Mancini, Luis Enrique eller Didier Deschamps. Men den har sin sjarm og vet hvordan den skal bevege seg i salonger. Han gjør sine egne ting, reiser tusenvis av kilometer, observerer og passer på spillerne sine, sist besøkte han Grzegorz Krychowiak i Saudi-Arabia. Lagånden i laget er ekstremt viktig for ham. Han vil ikke neglisjere noe som kan svekke prestasjonen, som selvfølgelig har sine mangler. Michniewicz har ikke så mye trøst som Fernando Santos scoret i går. Det polske laget reiste fra gallamiddagen i Frankfurt akkompagnert av portugiserne. Vi trenger ikke bekymre oss for at vi er perfekt forberedt til VM i Qatar. Hva blir det av det? Ingen vil fortelle i dag. Dette er verdensmesterskapet, den viktigste fotballbegivenheten i verden.

Paradokset med dagens trekning er det faktum at Michniewicz nå smiler ved tanken på å kjempe om EM-sluttspillet med Tsjekkia, Albania, Moldova og Færøyene, samtidig som han ikke vet om unionen vil se etter en ny Daglig leder i januar. Ingen sier åpent at policyen for en kontraktsforlengelse er å forlate gruppen, men slike stemmer dukker opp i lobbyen. Hva om vi spiller tre flotte kamper, men ikke når målet?

Paolo Sousa ble på jobben etter EURO 2020, selv om ingen av våre representanter var dårligere på den store begivenheten. Jeg vil ikke at alt bare skal avhenge av resultatet. Det vil være nødvendig å se på det store bildet, for det vil ikke være tilrådelig å gå over alt på nytt. Tross alt, etter avspark er det mindre og mindre avhengig av treneren, som kan sesong og servere alt perfekt, og da er det laget han velger, ansvarlig for alt. Fordi historiens gang kan endre en detalj. Selv i VAR-tiden – se spillet Inter – Barcelona.

Det er bra at Michniewicz har en god karisma. Men det er kjent at lykkebalansen alltid er null. Livet vil tilføre noe her, det vil ta noe der. Er velgeren bekymret for fremtiden? Jeg tror ikke det. For øyeblikket er han blid og full av entusiasme. Han er i ferd med å gå til VM! I omtrent et dusin måneder kunne han ikke engang drømme om det. Tross alt ga Sousa selv Cezary Kulesza muligheten til å kjempe i sluttspillet.

Presidentens gode nese luktet da den rette kandidaten til å etterfølge «Bajerant», selv om favoritten i utgangspunktet ikke kom fra Gdynia, men fra Kraków. Men vi vet hvordan klimaet er her. En fiasko i Qatar kan fort oppheve det som har vært bra de siste månedene. Og kjøle ned ting. Poenget er at etter VM vil temperaturen verken være for høy eller for lav. Bare en som vil hjelpe deg å ta de riktige avgjørelsene. Hotheads eller den forventede «isen» i forhold bør ikke gå foran sunn fornuft. La oss huske én ting – vi er forbundet med ballen.

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment