Home » Euro 2024: resultater av gruppetrekningen. Hvem skal Polen spille med?

Euro 2024: resultater av gruppetrekningen. Hvem skal Polen spille med?

by Erlend Loe

Biało-Czerwoni-laget med Tsjekkia, Albania, Færøyene og Moldova i gruppe E i kvalifiseringsrunden til EM som skal spilles i Tyskland i 2024. I teorien viste skjebnen seg i det minste å være usedvanlig snill mot dem. Ingen av konkurrentene deres skal spille på årets verdenscup i Qatar, som laget til Czesław Michniewicz forbereder seg på.

SE OGSÅ: Czesław Michniewicz ville ikke spille el. Euro. «De presenterer den tyske ballen»

Albania, for eksempel, som var i den tredje kurven, vant ikke en kamp i år. Færøyene, trukket fra den fjerde kurven, er på 122. plass på FIFA-rankingen, mens Moldova, fra femte, bare er på 174. plass.

Blant annet legger ikke presidenten i det polske fotballforbundet, Cezary Kulesza, skjul på sin tilfredshet. «Vi har en veldig god trekning for EURO-kvalifiseringsgruppene. Vi vil være favorittene i gruppe E – opprykk fra førsteplass er vårt mål. Vi respekterer våre rivaler, men alle er innenfor rekkevidde og jeg håper vi vil bevise det.» det snart!» – skrev foreningens leder på Twitter.

53 lag vil delta i EM 2024-kvalifiseringen, delt inn i ti grupper – syv med fem lag og tre med seks lag. Som verter for finalen vil ikke Tyskland delta i kvalifiseringsrundene. Russland vil heller ikke spille da de er utestengt fra alle UEFA-turneringer på grunn av invasjonen av Ukraina.

De to beste lagene fra hver av de ti gruppene kvalifiserer seg til den siste turneringen (14. juni – 14. juli 2024). De tre andre finalistene er valgt ut i sluttspillet fra topplagene i League of Nations som ikke vant opprykk.

Visse restriksjoner var på plass på tidspunktet for trekningen. De første deltakerne i Nations League Final Four – Kroatia, Spania, Nederland og Italia – ble trukket inn i AD-grupper (fem lag) for å unngå å spille noen kvalifiseringskamper under finalen (14.-18. juni).

Armenia med Aserbajdsjan, Ukraina med Hviterussland, Bosnia-Hercegovina med Kosovo, Serbia med Kosovo og Gibraltar med Spania kunne ikke inkluderes i en gruppe av politiske årsaker. Klimatiske faktorer ble også tatt i betraktning (maksimalt to lag i gruppen fra «vinter»-land der kamper kan spilles under vanskelige forhold) og minimere lange reiser.

EM 2024 uavgjort gruppe resultater

Gruppe A: Spania, Skottland, Norge, Georgia, Kypros

Gruppe B: Nederland, Frankrike, Irland, Hellas, Gibraltar

Gruppe C: Italia, England, Ukraina, Nord-Makedonia, Malta

Gruppe D: Kroatia, Wales, Armenia, Tyrkia, Latvia

Gruppe E: PolenTsjekkia, Albania, Færøyene, Moldova

Gruppe F: Belgia, Østerrike, Sverige, Aserbajdsjan, Estland

Gruppe G: Ungarn, Serbia, Montenegro, Bulgaria, Litauen

Gruppe H: Danmark, Finland, Slovenia, Kasakhstan, Nord-Irland, San Marino

Gruppe I: Sveits, Israel, Romania, Kosovo, Hviterussland, Andorra

Gruppe J: Portugal, Bosnia-Hercegovina, Island, Luxembourg, Slovakia, Liechtenstein

MC, Polsat Sport, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment