Home » Canneseries: hvor du kan se serien som ble oppdaget under festivalen

Canneseries: hvor du kan se serien som ble oppdaget under festivalen

by Peter Østbye

Serier som ble presentert under Canneseries-festivalen sendes for øyeblikket eller kommer på franske skjermer snart. Den perfekte muligheten til å oppdage disse små nuggets som har trollbundet Croisetten.

Bang Bang Baby: 28. april 2022 på Prime Video

Denne italienske serien på 10×50 minutter, oppdaget i år, viser skuespilleren Ariana Becheroni i en eksplosjon av farger og midt i et galleri med eksentriske karakterer.

Bang Bang Baby starter i 1986 og følger Alice Giammatteo, en 16 år gammel tenåring som bor sammen med moren sin, Gabriella, i en liten by i Nord-Italia. Hun finner sin tilværelse verdslig og monoton inntil hun finner ut at faren hennes, Santo Maria, som hun trodde var død i årevis, er i live. Fast bestemt på å reise til Milano for å møte ham, blir hun overfalt av farens familie: Barones, en klan fra Milano-grenen til en mafia styrt med jernhånd av bestemoren hennes…

Derby Girl – sesong 2: for øyeblikket tilgjengelig på France TV Slash

Chloé Jouannet (Utro) tar på seg rulleskøytene for å fortelle resten av de vanvittige eventyrene til Lola, roller derby-mesteren, og hennes gruppe med jenter, Cannibal Unicorns. I de nye episodene forbereder laget seg til neste sesong når sporten deres plutselig blir utestengt. Cannibal Unicorns organiserer motstanden…

Fortsatt like spennende, og fans av Drew Barrymores film Bliss vil ikke si det motsatte, Derby Girl fortsetter sin fascinerende inntreden i denne kontaktsporten som bidrar til å ta opp spørsmål om feminisme, inkludering, myndiggjøring og lagånd.

Halo: 28. april 2022 på CANAL+ og mycanal

Det er en av de mest etterlengtede seriene i året. Sendt i USA siden 24. mars og forhåndsvist i Canneseries, vil den være tilgjengelig eksklusivt på Canal+ fra 28. april med to episoder hver torsdag kl. 21.00 og på MyCanal.

Regissert av Kyle Killen (Awake) og Steven Kane (The Last Ship), er serien produsert av Steven Spielbergs produksjonsselskap Amblin Television. Det er basert på scenariet til det aller første spillet i den berømte videospillsagaen med samme navn – ikonet for Xbox-franchisen med 82 millioner solgte eksemplarer siden 2001 – «Halo – Combat Evolved». Pablo Schreiber (American Gods) spiller Spartan John-117, også kjent som Master Chief, et medlem av hæren sammensatt av genetisk konstruerte supersoldater utstyrt med den nyeste avanserte teknologien og ansvarlig for å forsvare Jorden mot Alliansen. Halos ni episoder «med imponerende visuelt språk» er «sentrert om etikk, tørsten etter frihet og individets plass i en galakse organisert rundt en overkunstig intelligens.» Du følger de militære og personlige kampene til major John-117, men også doktor Hasley/Natascha McElhone (Californication), briljante og uransakelige vitenskapsmenn, figuren til demiurgen som er ansvarlig for menneskehetens overlevelse.

Infiniti: for øyeblikket tilgjengelig på CANAL+ og MyCanal

En ekte UFO i PAF, denne overdådige serien av Céline Sallette (L’Apollonide: Souvenirs de la maison brothe) svinger mellom thriller og science fiction. ISS slutter å svare. Mens mannskapet hans er savnet, blir en voksdekket avhugget kropp funnet på et tak i Kasakhstan. Identifikasjonen er formell: det er Anthony Kurz, den amerikanske astronauten som antas å være på ISS for øyeblikket… Isaac Turgun, en kasakhisk politimann hatet av sitt korrupte hierarki for sin usvikelige integritet, prøver å forstå hva som skjer kan være. Han får snart selskap av Anna Zarathi, en fransk astronaut som skulle ha deltatt i oppdraget i den internasjonale kapselen og som ikke kan få seg til å tro at amerikaneren ikke lenger er på ISS. Mellom de enorme steppene i Kasakhstan, dets landskap som ser ut til å flyte utenfor tiden og grensene til rommet, tilbyr Infiniti en spektakulær reise beriket av bildene av regissør Thierry Poiraud (Ikke bli voksen).

Le Flambeau, eventyrerne til Chupacabra: fra mai 2022

Denne oppfølgeren til parodien La Flamme, som ble vist på Canneseries i år, er spent. I de 9 nye 26-minutters episodene, denne gangen med utsikt over Koh-Lanta, «Goodbye Villa and hello Chupacabra. Marc og 15 andre deltakere må konkurrere og overleve på en øde øy. Fysiske prøvelser, mental manipulasjon og følelsesmessig svik vil være ingrediensene i denne tropiske cocktailen som snart skal drikkes. Med Jonathan Cohen, Géraldine Nakache, Adèle Exarchopoulos, Leïla Bekhti, Ana Girardot, Ramzy Bedia, Camille Chamoux, Pierre Niney, Natacha Lindinger, Jonathan Lambert, Kad Merad, Mister V, Laura Felpin, Thomas Scimeca, Jérôme Commandeur, Gérard Darmon, Sébastien Chassagne…

Marion: 1. juni på 13th Street

Etter traumer i 2019 og jeg drepte mannen min i november i fjor, vil 13eRue snart sende denne nye franske kreasjonen, Marion, en 6×45 minutters tilpasning av romanene av Daniel Thierry.

Serien følger undersøkelsene av en jernbanebrigadekommissær, spilt av en overbevisende Louise Monot (OSS 117: Rio reagerer ikke). Fersk fra Lyon med sin adoptivdatter ble hun med på teamet på Gare du Nord i Paris. Et voldelig univers som tvinger den unge kvinnen til å sjonglere vanskelige kriminalsaker og hennes rolle som mor.

Platonisk: Kommer 5. mai 2022 på OCS

Platonique ble vist i kortseriekonkurransen i år og utgis av OCS. Den følger Yann og Elsa som, ulykkelige i sine respektive par, bestemmer seg for å forlate ektefellen for å slå seg ned sammen «i all vennskap». «I en alder av 35 blir de to bestevennene romkamerater… med barnet deres som kommer annenhver uke. Mellom gjenoppdaget sølibat og familievennskap tror Yann og Elsa at de har funnet den perfekte balansen. Men kan vi virkelig være familie med venner? Til tross for ønsket om å leve annerledes, risikerer Yann og Elsa å kysse i regnet når som helst…».

State of Happiness, fra 6. mai på arte.tv

Pris for beste manus og beste originale lydspor på Canneseries 2018, denne sesong 1 av den norske serien, bestående av 8 episoder på 45 minutter, vil være tilgjengelig på Arte.tv (og derfor på MyCanal) og stuper inn i en liten kystby i 1969, på en tid da oljeselskaper ønsket å pakke sekkene sine på grunn av manglende leting etter nye forekomster, da plutselig olje lekket ut og endret skjebnen til fire unge mennesker…

You may also like

Leave a Comment