Home » Dawid Kubacki har startet forberedelsene til Summer Grand Prix

Dawid Kubacki har startet forberedelsene til Summer Grand Prix

by Catherine Monroe

Dawid Kubacki har kommet tilbake til trening. «Han har allerede begynt å trene sammen med gruppen» – treneren for det polske hopplaget Thomas Thurnbichler ga den siste informasjonen.

La oss huske at 33-åringen trakk seg fra VM i mars på grunn av alvorlige helseproblemer som rammet kona Marta.

«Jeg hadde en virkelig fruktbar samtale med Dawid. Sammen med Marta takler de situasjonen veldig bra», sa den østerrikske treneren i et intervju med Skijumping.pl-portalen.

Kona til den polske hopperen Marta har stått utenfor sykehusets vegger siden midten av april.

I januar ledet Dawid Kubacki fortsatt den samlede rangeringen av verdenscupen. Men da han bestemte seg for å trekke seg fra konkurransen, endte han på tredjeplass og avsluttet til slutt sesongen på fjerdeplass.

Krystallkloden ble vunnet for andre gang av Norges Halvor Egner Granerud. Østerrikes Stefan Kraft var rett bak ham, fulgt av Anze Lanisek på tredjeplass. På den siste konkurransen i Planica vant sloveneren sympatien til de polske fansen takket være en pappeske med likheten til Dawid Kubacki.

«Selvfølgelig må vi være fleksible med Davids situasjon, men det ser ut til at han vil være fullt involvert i treningsprosessen fra starten av sommersesongen hvis ting utvikler seg like positivt som de har nylig,» la Thurnbichler til.

«Siden 25. april har spillerne vært i treningsprosessen under veiledning av basistrenere. Vi startet med det grunnleggende: styrke, atletiske og akrobatiske øvelser» – informerte han.

Summer Grand Prix-serien begynner 28. juli i Hinterzarten, Tyskland. Deretter starter konkurrentene i Courchevel, Frankrike, og 5. og 6. august vil konkurransen finne sted i Wisła Malinka.

Konkurranser i Rasnov i Romania og Hinzenbach i Østerrike er planlagt i september. Sommersesongen avsluttes i Klingenthal, Tyskland.

Jeg er veldig glad for at David kan holde seg til planen som er skissert for landslaget, konkluderte østerrikeren.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment