Home » De beste byene å reise til i Europa har blitt annonsert – byen Litauen tok også en hederlig plass på listen

De beste byene å reise til i Europa har blitt annonsert – byen Litauen tok også en hederlig plass på listen

by Connie Nielsen

«Reise er tilbake,» sier Time Out. Publikasjonen bemerker at under pandemien ble det populært å reise til landsbyer, ut i naturen, vekk fra mennesker og byer. Mange har utforsket hjemlandene sine, men nå er det fortsatt mange som reiser igjen. Derfor kalles tiden for å huske korte storbyferier, pauser i andre byer, «byferie». Hvis du drar til storbyen, kan du bare gå rundt, ta en espresso, utforske museer og lokale barer.

Time Out spår at byferier vil komme tilbake i 2022. Allerede vaksinert med booster kommer lysten på mat, uteliv, kultur og fellesskap tilbake.Juleby og juletre på rådhusplassen i Kaunas

© DELFI / Nerijus Povilaitis

Publikasjonen har sammen med reiseeksperter satt sammen en liste over europeiske byer som vil være de mest bemerkelsesverdige korte utenlandsferiene det neste året. Kaunas, som blir europeisk kulturhovedstad neste år, var også med. Presentasjonen av Kaunas til Time Out-lesere begynner i mellomkrigstiden da byen ble Litauens midlertidige hovedstad og sentrum for kunstnere og modernistisk arkitektur. Senere glemt, Kaunas i 2022. Minner om at byen, som skal bli europeisk kulturhovedstad, er en ideell mulighet for besøkende til å bli kjent med Kaunas igjen. For å minnes anledningen er byen vertskap for 1000 arrangementer som gir besøkende en flott mulighet til å oppdage byens gleder, som hundrevis av moderne mesterverk, MKČiurlionis kunstmuseum og Museum of the Strange Devil.

Et eksempel på en perfekt dag i Kaunas er også gitt: «Start dagen med Vagabond-kaffe, ta deretter en gratis modernistguide i Kaunas og fordyp deg i merkelig forførende bilder som hovedpostkontoret, Romuva kino og det Sugihara-huset (tidligere). den japanske ambassaden som nå huser et museum dedikert til diplomaten som reddet tusenvis av jøder under Holocaust). Når det blir mørkt, forfrisk deg på terrassen til Kulturkaféen og ta del i karaoke i Joke Pub.


Kaunas er kulturhovedstaden

Kaunas er kulturhovedstaden

© Foto av organisasjonen

Den fullstendige listen over de 16 Time Out-byene som er best å feriere i Europa i 2022:

1. Arles, Frankrike
2. Brno, Tsjekkia
3. Kaunas, Litauen
4. Odense, Danmark
5. Ljubljana, Slovenia
6. Oslo, Norge
7. Åbo, Finland
8. Valencia, Spania
9. Sheffield, England
10. Trikala, Hellas
11. Bichach, Bosnia-Hercegovina
12. Liverpool, England
13. Rotterdam, Nederland
14. Milano, Italia
15. Freiburg, Tyskland
16. Inverness, Skottland

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment