Home » Deklassifisering i spillet Polen – Norge. Et hjerte å kjempe er ikke nok – Håndball – Sport Wprost

by Gabriel Scott

En time før kampstart Polen – Norge ga våre ansatte veldig god informasjon. Piotr Chrapkowski, Jan Czuwara og Dawid Dawydzik kan komme tilbake til troppen. Alle deltakerne dukket ikke opp tidligere på grunn av positive testresultater for koronavirus. Tilbakekomsten av kaptein Chrapkowski og Dawydzik var spesielt håpefull ettersom begge mennene er pilarene i sentralforsvaret.

Vanvittig tempo i spillet Polen – Norge

Michał Olejniczak klarte ikke å utnytte Sićkas vakre pasning i kampens første aksjon, og et øyeblikk senere tok møtet opp et svimlende tempo. Det sto 5-5 etter bare seks minutter da Sićko scoret det norske målet. I det 8. minuttet etter foulen dømte våre quarterback-dommere en straffe, som Moryto omsatte til et mål og Polen tok ledelsen 6-5.

Etter Morytas scoring gjorde polakkene noen egne feil og klarte derfor ikke å score i løpet av de neste sju minuttene. Nordmennene har slått til. Fra 8. til 13. minutt tapte Kornecki for Barthold tre ganger på rad, og O’Sullivan og Kristian Bjornsen la til hvert sitt mål. Tavla sa allerede 6:10. Polakkene opplevde gjennombruddene først i det 15. minutt. Moryto brukte straffen igjen. I tillegg fikk Overby en to-minutters straffe. Dessverre gikk Pietrasik til straffeboksen et øyeblikk senere.

Spillerne våre gikk inn i de siste 10 minuttene av den første utgaven av kampen med et tap på fem. Bortsett fra Sićko og Moryto, manglet vi effektivitet i angrepet og nordmennenes raske spill brøt effektivt gjennom forsvaret vårt. I tillegg gjorde Biało-Czerwoni mange feil. I det 22. minutt kastet Ariel Pietrasik, som forsøkte å spille ned vingen, den på bilen. Det var våre spilleres sjette tap. Samtidig registrerte rivalene kun to slike feil. Sagosen scoret 5 minutter før slutt til 10:17, for hvem det var det tredje målet på rad. Begge lag tapte til slutt 15:21 til pause til fordel for Norge.

Da Biało-Czerwoni planla å komme tilbake, var målet å minimere antall feil og styrke rivalenes forsvar. I de første 30 minuttene bommet polakkene på pivoten og kantspilleren. Dessverre ble det forårsaket av et meget godt forsvarsspill av nordmennene.

Norge overgår Polen

Dessverre startet ikke andre omgang i vår retning. Biało-Czerwoni kunne ha mistet ballen i den første aksjonen. Dette kunne så avverges og Dawydzik snudde handlingen til mål. Dessverre kunne feil ikke unngås i de to neste handlingene. I det 37. minutt forutså nordmennene litt polakkenes intensjoner, tok ballen og Kristian Bjørnsen omsatte kontringen til mål. Kort tid etter ble Pietrasik stoppet av motstanderens keeper og nordmennene scoret det 26. målet. Polen var allerede 9 mål bak og Patryk Rombel bestemte seg for å ta en risiko. 21 år gamle Jędraszczyk dukket opp på torget.

For hvert minutt ble resultatet verre. Fra 35. til 41. minutt var nordmennene nådeløse håndhevere. Våre rivaler beseiret Mateusz Zembrzycki seks ganger og resultattavlen var 17:27. I det 42. minutt hadde rivalenes ledelse vokst til 12 mål. Det «dødelige» våpenet i Norges arsenal var kontringer, som konverterte våre rivaler til påfølgende mål med ligaeffektivitet.

Med 9 minutter igjen la den polske målvakten Mateusz Kornecki seg på listen over målscorere som scoret motstanderens tomme mål. Dessverre skulle 12 treff gjøres opp og det var praktisk talt umulig å eliminere en slik ledelse. Dessuten tydet alt på at Polen, som det første laget i Euro 2022, ville tape opptil 40 mål i en kamp, ​​men Polen prøvde hele tiden å endre resultatet til deres fordel. Likevel scoret Kent Tonnesen Norges 40. mål i det 56. minutt.

Biało-Czerwoni ønsker å glemme dette møtet så snart som mulig. Styrken til å kjempe i øyehøyde var nok i mindre enn 10 minutter. Til slutt endte kampen med resultatet 31:42. Et slikt resultat er ikke grunn til glede, men dette møtet var en god, om enn smertefull, leksjon for de unge representantene for landet vårt. Han viste også at vår representasjon fortsatt er langt fra de beste spillerne i verden.

På fredag ​​er det en sjanse til å forbedre turneringsstatistikken. Klokken 18.00 skal Biało-Czerwoni spille mot regjerende andreplass Sverige.