Home » Den 505. dagen for den russiske invasjonen av Ukraina

Den 505. dagen for den russiske invasjonen av Ukraina

by Catherine Monroe

Ukrainske soldater | Foto av Paweł Bobołowicz

Vi rapporterer om den viktigste informasjonen fra krigen i Ukraina.

Rapport fra Kiev:

Rapport fra Kiev, 13. juli 2023: Det er svært viktig at Polen aktivt og energisk støtter Ukraina på vei inn i alliansen


Korrespondanse av Dmytr Antoniuk, Kiev-korrespondent for Radio Wnet:

Dmytro Antoniuk: Amerikanske tjenestemenn sier at Ukraina ikke er klar for NATO. nødvendige reformer


Andriy Nebytov, distriktspolitisjef: I Kiev-regionen ble vinduer i 12 familiehus og en boligblokk skadet som følge av et nattlig droneangrep. Det er ingen ofre.


President Volodymyr Zelenskyy I kveldsmeldingen, tatt opp på toget som returnerer fra toppen, sa han blant annet:

«Polens faste posisjon om at medlemskap i alliansen betyr ikke bare vår sikkerhet, men også minimumssikkerheten for hele regionen vår. Og det er veldig viktig at Polen aktivt og energisk støtter Ukraina på veien til alliansen. Tusen takk!»


President Volodymyr Zelenskyy Han innrømmet at det ukrainske militæret kunne ta del i forsvaret av andre NATO-land, men først etter Ukrainas medlemskap i alliansen.

«Partnerene forstår at vi har en sterk hær, og hvis vi er i NATO, så selvfølgelig våre militære med militær erfaring – jeg er sikker på at de kan inviteres innenfor rammen av gjeldende lovgivning for å sikre sikkerhet for å garantere territoriene til andre NATO-land.»


Europeisk sannhet: Under samtaler med USAs sjef Joe Biden spurte president Volodymyr Zelenskyy om utsiktene for å levere langdistanse ATACMS-missiler til Ukraina, men det er ingen endelig avgjørelse.


G7-ledereSå langt, sammen med Ukraina, har de ikke blitt enige om de spesifikke parametrene for «sikkerhetsgarantien», men snarere om rammen. Konkrete bilaterale avtaler vil bli signert senere. Dette går fram av den vedtatte felleserklæringen, hvis tekst er publisert av den britiske regjeringen


President Volodymyr Zelenskyy mener USAs tilførsel av klaseammunisjon til Ukraina vil gjenopprette rettferdighet som svar på russisk beskytning med lignende missiler.


President Volodymyr Zelenskyy Han bemerket at resultatene fra toppmøtet i den nordatlantiske alliansen i Vilnius ikke var ideelle, men gode for Ukraina.

«Vi snakket om våre forventninger til NATO-toppmøtet. Det viktige resultatet er at Ukraina ikke trenger et tiltredelsesveikart langs denne veien. Og takk for disse viktige trinnene. Jeg vet hvor mange ulike diskusjoner og avtaler det har vært (…). Resultatene av toppmøtet er gode, men hvis det var en invitasjon ville de vært perfekte.»


Radio Liberty: Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba mener at forhandlinger med Kreml vil bli mulig dersom Russland trekker troppene sine fra ukrainsk territorium og nå iherdig og modig prøver å nå sine mål med våpen.


politikk: Kiev antar at bruk av klaseammunisjon vil endre spillereglene i kampen mot russiske tropper.


Volodymyr Zelenskyy: Australia vil gi Ukraina en ny forsvarspakke som inkluderer 30 Bushmaster pansrede personellskip.


energi atom: Til tross for russisk riving av demningen i Nowa Kakhovka, holder vannstanden i kjøletanken til atomkraftverket i Zaporska seg på et stabilt nivå.


Radio Svoboda: Utenriksminister Dmytro Kuleba forventer at Ukraina vil motta de første F-16 jagerflyene innen utgangen av mars 2024, men datoene kan bli skjøvet tilbake.


Europeisk sannhetNorge vil donere ytterligere 1000 Black Hornet rekognoseringsdroner til Ukraina, sa forsvarsminister Björn Arild Gram.


Tidligere informasjon fra Ukraina finner du her

You may also like

Leave a Comment