Home » Den 527. dagen for den russiske invasjonen av Ukraina

Den 527. dagen for den russiske invasjonen av Ukraina

by Catherine Monroe

Graver av ukrainske forsvarere som falt under den pågående russiske invasjonen av Ukraina. Koszyrski-steinen / / Foto. Piotr Mateusz Bobolowicz

Vi rapporterer om den viktigste informasjonen fra krigen i Ukraina.

I dag Rapport fra Kiev:

Rapport fra Kiev, 4. august 2023: Russisk amfibisk angrepsskip skadet


Korrespondanse Dmytr Antoniuk om kort tid:

Dmytro Antoniuk: Eksplosjoner på Krim


Russiske Telegram-kanaler sirkulerte en video som viser det russiske flåteskipet Olenegorskiy Gorniak som treffer siden nær Novorossiysk.

De prøver å slepe skipet på land. Det er foreløpig ukjent om denne situasjonen er relatert til morgenens droneangrep rapportert av lokale medier og Forsvarsdepartementet.


Mediesone: I juli 2023 ble mer enn 60 % av Putins dekret ikke publisert. Dette er det høyeste antallet hemmelige påbud siden 1999.


Hromadske: I går angrep russerne Ukrainas territorium med iranske Shahed-angrepsdroner. I følge generalstaben ødela luftvernforsvar alle 15 fiendtlige droner.


Radio Liberty: Russland skyter mot Ukraina med Kh-55 kryssermissiler, som Kiev overleverte til Moskva under en avtale mellom Ukrainas ministerråd og regjeringen i Den russiske føderasjonen i 1999 i bytte mot gjeldsnedbetaling for brukt russisk gass. Dette er bevist av forskningen til prosjektet «Schematy» (Radio Swoboda)

Journalister fant i arkivet en avtale mellom det ukrainske kabinettet ledet av Valery Pustovoytenko og Putins russiske regjering.

I følge dette dokumentet overleverte Kiev åtte Tu-160 tunge bombefly og tre Tu-95MS tunge bombefly til Moskva, samt 575 Kh-55 kryssermissiler. For dette formål kompenserte Russland Ukraina for gjelden på 275 millioner UAH for russisk gass.


Bærekraftig: På kvelden beskuttet russerne igjen Cherson og slo et kjøpesenter og et sykehus. Ifølge foreløpige opplysninger er det ingen personskader.


I alt har Russland allerede skutt minst 1961 iranske droner over Ukraina under den omfattende invasjonen, og et betydelig antall har blitt skutt ned, sa Volodymyr Zelenskyy.


Den russiske føderasjonens forsvarsdepartement rapporterer angrepet fra sjødroner på marinebasen i Novorossiysk.

Ifølge byrået traff ubemannede båter skipene «Suvorovets» og «Górnik Olenegorski».

Russian Telegrams publiserer videoer av båtskyting.

Forsvarsdepartementet i den russiske føderasjonen skriver også om angrepet av 13 droner på Krim, angivelig at alle ble ødelagt uten konsekvenser.


Wall Street Journal: Kina vil delta på toppmøtet i Saudi-Arabia hvor Ukrainas «fredsformel» skal diskuteres.

Det melder Wall Street Journal. Ifølge dem vil Li Hui, Folkerepublikken Kinas spesialutsending for eurasiske anliggender, bli utplassert til Saudi-Arabia.

I Kina er stabiliteten i makten til den russiske diktatoren Putin etter «opprøret» til eieren av PMC «Wagner», Yevgeny Prigozhin, en grunn til bekymring. De stilte også negativt på Russlands tilbaketrekning fra «kornavtalen» da det er et viktig marked for dem.

Publikasjonen sa at Kina kan endre mening om «fredsformelen» fordi Beijing ikke deltok på gruppens første møte i København.


I Kherson ble en frivillig fra Norge skadet av russisk beskytning og innlagt på sykehus.


Reuters: I Kasakhstan begynte annonser med slagordet «skulder ved skulder» å dukke opp på Internett, og tilbyr mer enn 5000 jobber. Dollar for innreise i den russiske hæren, minst to tusen.

Annonsene fører til en side som tilbyr å bli med i den russiske hæren i Sakhalin i Fjernøsten.


Tidligere informasjon fra Ukraina finner du her

You may also like

Leave a Comment